Série o brýlatém kouzelníkovi s jizvou na čele patří mezi nejmilovanější knižní i filmové značky všech dob. Fanoušci proto často diskutují o tom, který díl mají nejradši a proč. Na tuto otázku před nedávnem odpověděl i sám představitel Harryho, tedy sympaťák Daniel Radcliffe. Řeč byla ovšem o tom, který filmový díl má nejraději, nikoliv knižní. Dokážete si tipnout, který to je? Dáme vám nápovědu. Vězeň z Azkabanu to nebyl. S informací přišel web CinemaBlend.

Herec uvedl, že jeho nejoblíbenější díl je Fénixův řád. Tedy filmová adaptace nejdelšího knižního dílu, ve kterém se naši hrdinové budou muset potýkat nejen se zlovolnými plány egocentrického plešouna Voldemorta, ale také s krutovládou Dolores Umbridgeové, pravděpodobně té nejvíce nenáviděné postavy z celé série. Radcliffe uvedl, že jeden z důvodů, proč má tento díl nejraději, je mimo jiné ten, že v něm mohl více pracovat s Gary Oldmanem, který ztvárnil Harryho kmotra Siriuse, a dalšími známými herci. Má to ale jeden háček. I přestože Fénixův řád je hercův nejoblíbenější film, není to díl, na který se kouká nejraději. Tato čest náleží poslednímu filmovému dílu, tedy druhé části Relikvií smrti. Což je vcelku pochopitelné, přeci jenom to je díl, který dává slavné sérii dojemné sbohem, přičemž pro samotné účinkující muselo být ono zakončení obzvlášť emotivní. 

Co se týče filmových adaptací, tak za nejlepší díl fanoušci většinou považují Vězně z Azkabanu. Není divu, však se jeho režie ujal Alfonso Cuarón, který je už ostříleným filmařem. Značnou část přízně má ale i již zmíněná druhá část Relikvií smrti a Kámen mudrců. A jak jste na tom vy? Která filmová adaptace je vaše nejoblíbenější?