Harley Quinn oslavila jedenáctého září své třicáté narozeniny. Před třiceti lety se totiž poprvé objevila v animovaném seriálu Batman: The Animated Series. Premiéru si odbyla ve dvaadvacáté epizodě s názvem Joker’s Favor. A z původně plánované epizodní role se rychle stal fenomén, který svojí popularitou patří mezi úplnou špičku hrdinů a padouchů ze stáje DC Comics.

A co by to bylo za oslavu bez pořádného překvapení? Fanoušci se tak můžou těšit na přibližně stostránkový komiks, který mapuje ikonické komiksové momenty této populární antihrdinky, kterou na filmových plátnech proslavila Margot Robbie.

V komiksovém sborníku se můžeme těšit na dílo Paula Diniho, který mimo jiné stojí za zrodem Harley Quinn v seriálu BTAS. V knize se nedají očekávat nové příběhy, ale spíše vypíchnuté ikonické sešity. Prostor dostane třeba i taková Harleen od Stejana Šejiče, tedy komiks, který ukázal Harley Quinn v daleko temnější podobě díky DC Comics Black Label.

Mezi hlavní tvůrce Harley pak patří Amanda Corner, Stephanie Philips či Kami Garcia. Zajímavé bude ale i porovnání jednotlivých kreslířských stylů. Temný Stepjan Šejič v konstrastu s místy až westernovskými rysy Rafaela Albuquerquea je něco, co komiksovou sbírku dělá velmi unikátní.

Kniha v USA vychází 20.9.2022. U nás bohužel datum vydání je zatím neznámé. Pro fanoušky Harley Quinn připomínáme naše nedávné tematické video, které mapuje celou její kariéru napříč všemi médii.

Harley Quinn