Třetí díl úspěšné akční série John Wick, který nesl název Parabellum, představil zcela novou postavu jménem Sofia Al-Azwar. Jednalo se o bývalého zabijáka a Wickovu spojenkyni, kterou ve filmu ztvárnila herečka Halle Berry. Pokud jste ale doufali, že Sofia by se mohla objevit i v nadcházejícím čtvrtém díle, tak pro vás máme špatnou zprávu. Halle Berry v něm vystupovat nakonec nebude. I tak ale nemusíme věšet hlavu, herečka totiž naznačila, že někdy v budoucnu bychom se mohli dočkat jakéhosi spin-off projektu, ve kterém Sofia bude sehrávat hlavní úlohu. V rozhovoru pro IGN řekla následující:

,,Sofia by mohla dostat svůj vlastní film. Takže i když se v Johnu Wickovi neobjeví, může se dočkat svého vlastního dobrodružství.“

Halle Berry v minulosti proslula především jako Bond Girl ve snímku Dnes neumírej, kde ztvárnila agentku Jinx. Po filmové premiéře se totiž právě její postava měla dočkat svého zcela vlastního spin-off snímku. Film však byl nakonec zrušen ve velice brzkých fázích výroby, přičemž sama herečka z toho byla velice zklamaná, protože spin-off vítala s otevřenou náručí. Zda se ale skutečně dočkáme samostatného dobrodružství s charismatickou Sofií, to ukáže teprve čas. V přípravě je nicméně spin-off seriálový, který ponese název The Continental. Ten se bude odehrávat v sedmdesátých letech, přičemž se zaměří na mladší verzi postavy Winstona Scotta, jehož ve filmové sérii ztvárňuje Ian McShane. Taktéž se připravuje spin-off jménem Ballerina, kde by se hlavní role měla ujmout herečka Ana de Armas. 

Čtvrtého dílu jsme se původně měli dočkat už letos na jaře, ale nakonec byla premiéra odložena o téměř celý jeden rok. Nyní je datum premiéry stanoven na 24. 3. 2023. Režie se opět ujal veterán série Chad Stahelski, o scénář se zas postarali Michael Finch a Shay Hatten. Momentálně taktéž probíhají přípravy na budoucí pátý díl, který by měl údajně celou cestu Johna Wicka definitivně uzavřít.