Na konci roku 2020 vydala slovenská začínající autorka H. J. Bornemisza společně s nakladatelstvím Elist debutový fantasy román Slepý život spadající do série Večná lož. Už prvotní informace o knize naznačovaly, že se bude jednat o ambiciózní projekt. Finální výsledek byl však ještě lepší, než jsme očekávali, což dokazuje i naše recenze, ve které si román Slepý život odnesl krásných devět bodů z deseti.

Přečtěte si také: Za slovenský román Slepý život by se nemuseli stydět ani ti nejlepší fantasy spisovatelé

Pokud i vy netrpělivě vyhlížíte slibované pokračování, máme pro vás dobrou zprávu. Během tohoto pondělí zveřejnila H. J. Bornemisza na svém fanouškovském facebookovém profilu dvě krátké ukázky z plánovaného pokračování, jež nám alespoň trochu mohou naznačit, o co v druhé knize půjde. První ukázka je z pohledu bastarda Zaeona. Ta druhá čtenáře zavede do kůže drzé čarodějky Soran. Abychom se vyvarovali nepříjemným spoilerům, ukázky nemůžeme moc popisovat. Avšak čtenáři prvního dílu jistě tuší, s kým Zaeon v ukázce vede rozhovor. 

Kromě výše uvedených ukázek se s námi autorka podělila i o další informace. Pokračování série Slepý život ponese název Nemé prežívanie a opět bude vyprávěno z pohledu více osob. Čtenáři se mohou opět těšit na bastarda Zaeona, vyvolenou dívku Dariu, drzou čarodějku Soran a temného čaroděje Druona. Avšak děj budeme sledovat i z pohledu dalších dvou osob, o kterých autorka zatím nechtěla nic prozradit.

Nemé prežívanie zatím nemá své datum vydání. Je však možné, že se pokračování dočkáme ještě tento rok. My už se rozhodně druhého dílu nemůžeme dočkat a jsme opravdu zvědaví, jakým směrem se příběhová linka posune.