Monsterverse bude brzy obohacen o další kousek, tentokrát seriálový. Po komerčním úspěchu snímku Godzilla vs. Kong (2021), který ještě v době, kdy filmový svět sužovala pandemie koronaviru, utržil přes 470 milionů dolarů, dalo studio Legendary Television zelenou seriálovému spon-offu, jenž ponese název Monarch: Odkaz monster. A nyní zde máme také několik prvních fotek, které si můžete prohlédnout níže.

Seriál, ve kterém se slavná Godzilla samozřejmě opět objeví, by se měl odehrávat v několika časových rovinách. Dva sourozenci jdou po stopách svého otce přes svět monster, aby odhalili spojitost své rodiny s tajemnou organizací známou jako Monarch. Jejich otec, armádní důstojník jménem Lee Shaw, totiž ví něco, co by mohlo celou organizaci ohrozit. 

Shawa si zahrají dva herci. Jeho starší verzi ztvární legendární Kurt Russell (Osm hrozných) a mladší zas hercův syn Wyatt Russell (Černé zrcadlo). Seriál by tak měl sledovat jeho 50 let trvající cestu, která nám zároveň o výše zmíněné organizaci odhalí další informace. A jakou úlohu v tom všem bude vlastně hrát sama Godzilla? Na to si holt budeme muset počkat. Tak doufejme, že v blízké době se dočkáme i nějakého toho oficiálního traileru.

Každopádně se zdá, že seriál se bude částečně odehrávat po událostech snímku Godzilla (2014), posléze s ním ale zavítáme zpátky do 50. let minulého století, kde Shawův příběh započne. Podle všeho by měl mít seriál až 10 epizod. 

Showrunnery a hlavními scenáristy seriálu se stali Chris Black (Star Trek: Enterprise) a Matt Fraction (Da Vinciho démoni). O režii jednotlivých epizod se postarali Matt Shakman (MCU Fantastická čtyřka), Mairzee Almas (Světlo a stíny), Andy Goddard (Carnival Row), Julian Holmes (The Boys) a Hiromi Kamata (Let the Right One In).

Dále se v seriálu objeví herci jako Anna Sawai, Kiersey Clemons, Anders Holm, Joe Tippett, Elisa Lasowski a Christopher Heyerdahl.

Seriál vyjde na službě Apple TV+, datum premiéry zatím ovšem neznáme, ale pravděpodobně to bude někdy na začátku roku 2024.