O filmové univerzum MonsterVerse je pořád ještě velký zájem. Dokazují to tržby nestvůrného snímku Godzilla x Kong: Nové impérium, který má za sebou svůj druhý víkend. Minulý týden vstoupily do kin hned dvě velké novinky, nicméně pokračování titulu o dvou slavných monstrech si i tak udrželo v žebříčku domácího box officu prvenství. Godzilla x Kong utržil po svém druhém víkendu 31,7 milionu dolarů. Sice se jedná o propad více než 60 %, ale když k tomu připočteme ještě tržby mezinárodní, film si i tak vede velice dobře.

Celkově už má snímek utrženo hezkých 361 milionů. A pokud je pravda, že rozpočet činil „jenom“ 135 mega, na druhý víkend se jedná o velice fajn číslo. Půlmiliardovou hranici tak film se vší pravděpodobností skutečně překoná, přičemž je na nejlepší cestě k tomu, aby se z něho v rámci MonsterVerse stal vůbec nejúspěšnější film. Vůbec bychom se proto nedivili, kdyby Warneři zanedlouho oznámili nějaké další pokračování. 

Na druhém místě máme jednu z výše zmíněných novinek, kterou je chválený akčňák Opičí muž. Režijní debut Deva Patela, který v něm zároveň hraje hlavní roli, utržil během svého zahajovacího víkendu pro domácí box office 10,1 milionu dolarů, celosvětově to zas dělá 12, 7 mega. To na první pohled možná není mnoho, ale je nutné připomenout, že díku Jordanu Peelovi byl snímek odkoupen od Netflixu za pouhých 10 milionů dolarů, v rámci čehož připadl studiu Universal. Ještě uvidíme, co přinesou nadcházející týdny, film ale ještě má šanci, aby se z něho pro studio stal takový malý hit.

Hitem ale zcela jednoznačně nebudou noví Krotitelé duchů s podtitulem Říše ledu, kteří do našich kin zamíří už tento týden. Po svém třetím víkendu utržil snímek pro domácí box office 9 milionů dolarů, celosvětově je utrženo 138,2 mega. Na to, že film měl nadějný start, tak tohle už příliš dobrá čísla opravdu nejsou. Rozpočet filmu činí 100 milionů, je ale možné, že se mu s tržbami ani nepodaří překročit hranici 200 milionů. Sony možná trochu šlápne na brzdu a s případnými dalšími díly zase nějaký čas počká.

Na čtvrtém místě máme druhou zmíněnou novinku, kterou je zas horor První znamení: Přichází satan!. Ten po svém zahajovacím víkendu pro domácí box office utržil 8,3 milionů dolarů, když k tomu připočteme ještě tržby mezinárodní, tak dohromady to dělá 17,5 mega. Na rozpočet 30 milionů se jedná o vcelku špatný start. Ještě uvidíme, zda tržby nezachrání nadcházející týdny, ale spíše to vypadá, že z prequelu slavné hororové klasiky žádný komerční trhák nebude.

A na páté místo spadl animák Kung Fu Panda 4, který po svém pátém víkendu utržil pro domácí box office 7,8 milionu dolarů. Zájem v kinech tak klesá jen pozvolna, přičemž celosvětově už je utrženo přes 410 milionů. Rozpočet filmu činí jen 85 mega, což z něho dělá vůbec nejlevnější díl z celé série. Film by tak eventuálně měl překonat půlmiliardovou hranici, už teď ale můžou být Universal a DreamWorks s tímto výsledkem spokojení. 

A na co do kina tento týden? Jak již bylo řečeno, můžete trochu pomoci tržbám novým Krotitelům duchů, kteří se tentokrát vrátí do starého dobrého New Yorku. Návrat tak hlásí nejenom hrdinové z předešlého Odkazu (2021), ale také stará parta z osmdesátkových klasik. Společně tak budou čelit (doslova) mrazivému zlu, které ohrožuje nejenom město, ale i celý svět.

Snímek do našich kin vstoupí ve čtvrtek, tedy 11. 4. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.