Hollywood se připravuje na další velkolepou podívanou s příchodem dlouho očekávaného pokračování filmu Gladiator. Režisér Ridley Scott se vrací s druhým dílem, který bude uveden do kin 22. listopadu letošního roku a konečně zde máme i první fotky. 

V odkazu statečného Maxima (Russell Crowe) bude pokračovat již dospělý Lucius, syn Lucilly (Connie Nielsen) a synovec Commoda (Joaquin Phoenix). Tuto hlavní roli ztvární irský herec Paul Mescal, známý z úspěšného seriálu Normální lidi. Budeme tak sledovat, jak se nyní dospělý muž, který byl jako dítě poslán do Numídie v severní Africe, daleko od dosahu Římské říše, vrací zpátky do Říma. Jelikož nikdy plně nepochopil, proč vyrůstal daleko od matky a civilizace, jak sílil, rostla i jeho zášť. V dospělosti se však stává silným a odhodlaným mužem, který je připraven bojovat za své přežití i za svou čest.

Nicméně Lucius má na začátku příběhu ženu a dítě, se kterými žije relativně poklidný život, dokud římská vojska nezačnou pronikat do Numídie. Lucius se záhy ocitá v aréně gladiátorů, no jeho návrat je poznamenán i střetem s intrikami, mocnými protivníky a politickými zvraty. Řím je totiž sužován úpadkem a korupcí, proto půjde nejen o boje v aréně, ale i mimo ni. 

Hlavním Luciovým protivníkem je Marcus Acacius, římský generál, kterého hraje Pedro Pascal. Acacius je zdatný bojovník, bývalý žák Maxima, a v příběhu reprezentuje vše, co Lucius na Římě nenávidí.

Samotné město je v rukou dvojčat Caracalla a Geta, kteří jsou podle Scotta jakýmsi převrácením legendy o Romulovi a Removi. Tito mladí vládci, ztvárnění Fredem Hechingerem a Josephem Quinnem jsou symbolem konce éry římské dominance, jelikož jejich vláda je plná brutality, násilí, dekadence a marnotratnosti. 

Denzel Washington se představí jako Macrinus, mocný obchodník se zbraněmi a potravinami pro armády. Je tedy velmi bohatým mužem, který dokonce vlastní skupinu gladiátorů a jezdí na pozlaceném voze. 

Film také přivádí zpět Connie Nielsen v roli Lucilly, která se setkává se svým dospělým synem po mnoha letech odloučení. Příběh se zaměřuje na jejich rodinné vztahy, ale i emocionální napětí, jelikož Lucilla nejenže svého syna zprvu ani nepoznává, ale také udržuje milostný vztah s Marcem Acaciem. 

Gladiator II slibuje epické souboje, dramatické zvraty a hluboký pohled na lidské emoce a touhy. Půjde tak o příběh plný témat přežití, pomsty a narušených rodinných vazeb. Jinými slovy konfliktů, které poznamenaly starověký svět a podle Scotta možná nemají tak daleko od těch, které trápí naši současnost.