Žánr zombie survival naší civilizaci baví už nějakou dobu, ve videohrením světě bychom se v rámci nejznámější série z tohoto žánru přimluvili k Resident Evil, která je tu s námi již od roku 1996. Ve světě komiksu je to bezpochyby The Walking Dead, podle kterého je natáčen i stejnojmenný a úspěšný seriál.

Ve filmovém světě jistojistě definoval tento žánr režisér a scénárista George A. Romero, jenž oslnil mnoho hororových fanoušků minimálně dvěma filmy se zombie tématikou, které jsou etalonem kvality. Jednalo se o Noc oživlých mrtvol (1968) a Úsvit mrtvých (1978).

Geroge A. Romero je již necelé 3 roky po smrti. Jeho syn George C. Romero se však snaží v jeho práci pokračovat a připravuje ve spolupráci s vydavatelem Heavy Metal grafickou novelu s jednoduchým názvem The Rise. Komiks by měl být prequelem Noci oživlých mrtvol, který nabídne nová témata a nápady v příběhové lince. Autor pro SYFY WIRE prozradil, že na The Rise pracuje již okolo deseti let. Čekal však na správného partnera a vydavatele, který se objevil teprve nedávno.

Romero se tak spojil s ředitelem společnosti Heavy Metal, Mattem Medneyem na live streamech. Medneye velice uchvátil plakát a doprovodná videa. Po hodinách diskutování bylo rozhodnuto. The Rise bude grafickou novelou, která bude vycházet po kapitolách v jednotlivých dílech Heavy Metal Magazine, dokud nebude schopný vyjít jako jednotlivý celek.

Projekt je ještě v přípravné fázi. Vydavatel stále hledá kreativní tým, který při tvorbě komiksu bude pomáhat. The Rise je však jen takovým prologem, začátkem. Časem bychom mohli očekávat i další projekty například ve formě filmů, které budou v odkazu legendárního zombie režiséra George A. Romera pokračovat. Do té doby nezbývá nic jiného, než čekat.