Jak jsme vás již nedávno informovali, společnost Embracer Group získala práva na značku Pána prstenů, což jí umožňuje v neomezené míře vytvářet nejenom filmy a seriály, ale také i videohry, které se odehrávají ve fantastické Středozemi J. R. R. Tolkiena. A jak se zdá, svět Pána prstenů tak možná čeká podobný osud, který zastihl svět Star Wars po příchodu Disneyho, čímž je myšleno, že se v následujících letech dočkáme celé řady filmů a seriálů odehrávajících se právě ve Středozemi. Představitelé společnosti totiž oznámili, že touží také prozkoumat filmové vazby pro některé známé postavy. Prohlásili tak následující:

,,Další příležitosti zahrnují jednání o filmech založených na ikonických postavách, mezi které patří Gandalf, Aragorn, Glum, Galadriel, Éowyn a další postavy z literárních děl J. R. R. Tolkiena. Nadále budeme také poskytovat nové příležitosti pro fanoušky, aby prozkoumali tento fiktivní svět prostřednictvím merchandisingu a dalších zážitků."

Pokud bychom se jednoho dne měli skutečně dočkat třeba nějakého spin-offu o Aragornovi a jeho nejrůznějších cestách a dobrodružstvích ještě před hlavními událostmi v Pánovi prstenů, se vší pravděpodobností nebude nijak souviset s verzí Aragorna, jehož v Jacksonově trilogii ztvárnil Viggo Mortensen. Podobně to má i třeba nadcházející videohra The Lord of the Rings: Gollum, která obsahuje známou postavu, ale je to verze, jež vychází primárně z knih, nikoliv z filmových adaptací.

Galadriel, jejíž dědečkem byl sám Finwë, velekrál Noldor, žila několik tisícovek let, tudíž možnosti zkoumat její minulost skrze filmy jsou vcelku bohaté. Podobně na tom je i sám Gandalf, který jakožto jeden z Maiar patří mezi nejstarší bytosti světa. Otázkou ovšem je, co by například zkoumal film o rohanské štítonošce Éowyn. Možná její raná léta ještě před událostmi Pána prstenů? Nebo snad uvidíme, kde přesně sehnala svůj fantastický recept na ,,nejlepší a nejchutnější" polévku v historii Středozemě? To se necháme překvapit. 

Momentálně víme o dvou velkých projektech ze Středozemě. Prvním z nich je samozřejmě nadcházející seriál od Amazonu Pán Prstenů: Prsteny moci, který bude zkoumat události Druhého věku. Dalším bude anime film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, v němž se dočkáme velké a ničivé války mezi Rohiry a divokými lidmi z Vrchoviny, která pro statečný koňský národ málem dopadla katastrofálně. Jaké další filmové/seriálové příběhy se k nim v budoucnu přidají, ví zatím snad jen sám Ilúvatar.

Je nějaká postava, jejíž příběh byste rádi viděli zfilmovaný?