Většina fanoušků si přeje, aby G. R. R. Martin konečně dopsal Vichry zimy, on se však zapojuje do jednoho projektu za druhým. Tentokrát připravuje seriálovou adaptaci knihy Poslední odbočky na Babylón. Autorem není nikdo jiný než Roger Zelazny. Adaptace vzejde od Kalindy Vazquez, která napsala například Star Trek: Discovery a produkovala Fear The Walking Dead. V tomto případě bude scénáristkou, producentkou i showrunnerkou v jedné osobě.

Kniha Roadmarks byla napsána na začátku 70. let a publikována v roce 1979 v nakladatelství Del Rey. U nás kniha vyšla pod názvem Poslední odbočka na Babylón v roce 1997 pod nakladatelstvím Classic. Kniha pojednává o Cestě, která spojuje spoustu míst a časů. Nejen existující časové linie, ale i ty alternativní, které se nikdy neudály. Proč Draci z Bel kwinithu Cestu vystavěli, a kdo vlastně jsou, to nikdo neví. Ale cesta tu vždy byla a bude – pro ty, kteří ji umějí najít. Hlavní hrdina Red Dorakeen jezdí po Cestě déle, než sahá jeho paměť. Cesta však není mírumilovné místo. Po Redovi jdou vrazi a on musí přijít na to, kdo jsou a co chtějí.

Martin je Zelazneho přítel. Potkali se na spisovatelském workshopu v Bloomingtonu v Indianě 70. letech. Zelazny zemřel v roce 1995 a Martin o něm řekl, že se jednalo o laskavého a velkorysého muže, který mu půjčil peníze, když byl na mizině.

Spolu s Martinem a Kalindou Vazquez bude seriál produkovat Vince Gerardis, jenž produkoval Hru o trůny a bude se podílet i na nadcházejícím House of the Dragon. Vazquez předtím psala scénáře pro Star Trek: Discovery, Živí mrtví: Počátek konce, Runaways, Bylo, nebylo, Lidský terč, Nikita a Útěk z vězení.

George R. R. Martin prohlásil: „Moje televizní kariéra začala v roce 1985, když jsem adaptoval Zelazneho Posledního obránce Camelotu pro seriál The Twilight Zone. Roger byl přítel, mentor a nejlepší autor sci-fi, který kdy žil. Bylo mi ctí, že jsem mohl jeho dílo přenést do televize. Proto jsem tak nadšený, že jsem součástí Rogerova románu Poslední odbočka na Babylón pro HBO. Máme skvělou knihu, skvělou scénáristku v Kalindě Vazquez a předpoklady pro úžasný a originální seriál. Těším se na dlouhou a vzrušující cestu.“