Letos v létě se k nám po více než deseti letech vrátil legendární sci-fi seriál Futurama, který na Hulu a Disney+ představil fanouškům zbrusu novou sezónu. Vrátila se tak nejenom celá stará dobrá parta doručovací společnosti Planet Express, ale i všichni její představitelé.

Krátce po začátku února/februára minulého roku vyšlo najevo, že Hulu obnovil seriál pro dalších 20 nových epizod. Prvních deseti jsme se dočkali letos v létě, zbytek by měl dorazit někdy během příštího roku. Ovšem pozor, ani tehdy se nebudeme muset se slavnou animovanou sérií loučit, Hulu totiž seriál obnovil pro dalších 20 epizod, tedy pro další dvě sezóny, které patrně dorazí někdy po roce 2024. 

Zatím samozřejmě není známo, co všechno se v chystaných sezónách objeví, přirozeně ale můžeme čekat, že tvůrci si budou dělat opět prču z některých aktuálních témat. Letos uvedená 11. sezóna (případně 8. sezóna podle toho, které složení preferujete) se dočkala především pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků, ovšem našla se i velká část fanoušků, kteří z nejnovější řady příliš nadšení nebyli a považovali ji spíše za zklamání.

Futurama původně běžela od roku 1999 do roku 2003 na stanici Fox. Série následně vyprodukovala několik filmů, přičemž pak následovaly další řady. V roce 2010 se seriál dostal pod palec Comedy Central, ovšem následně byl opět zrušen. Tvůrci ale ještě vytvořili „závěrečnou“ desátou (sedmou) řadu, kterou mnozí fanoušci považovali za krásné a důstojné uzavření celého seriálu.

Hulu nyní přivedl Futuramu zpět k životu, přičemž se zdá, že zpátky do hrobu ji jen tak brzy nepošle. 

Další dvě oznámené řady budou se vší pravděpodobností premiérovat v roce 2025 a 2026, Hulu se tak bude držet desetidílného formátu.

Na scénu se kromě původního obsazení vrátili i přední dva tvůrci, tedy scenáristé a producenti Matt Groening a David X. Cohen. Nejnovější díly si můžete pustit na Disney+.