John Cena to už velice brzy rozjede ve zbrusu nové akční komedii jménem Freelance, kterou nám nadělí slavný francouzský filmař Pierre Morel (96 hodin). Výše se můžete podívat na menší ochutnávku v podobě klipu, ve kterém se spolu s hercem objeví ještě Alison Brie a Juan Pablo Raba.

Brie si zahraje novinářku jménem Claire Wellington, která cestuje do do Paldonie, fiktivní země v Jižní Americe, jejímž vládcem je nemilosrdný diktátor Venegas (Raba). Jelikož tedy cestuje do země, která není úplně bezpečná, bude po svém boku potřebovat někoho schopného, ideálně jedince, který to umí s bouchačkami. A přesně takovým člověkem je Mason Pettis (Cena).

Tomuto bývalému příslušníkovi speciálních sil se zprvu zpátky do akce moc nechce, ovšem finanční odměna je až příliš lákavá. V Paldonii pak samozřejmě vše půjde od desíti k pěti. V zemi totiž začne vojenský převrat, který je evidentně namířený nejenom proti zmíněnému diktátorovi, ale i všem cizincům.

Mason, Claire a dokonce i sám Venegas proto budou muset spojit síly a dostat se co nejrychleji do bezpečí. Vydaný klip zachycuje sekvenci krátce poté, co byl konvoj doprovázející diktátora napaden ozbrojenci převratu.

Níže se ještě můžete podívat na oficiální trailer, který nevypadá vcelku špatně, navíc Cena se pro role v akčních komediích vyloženě narodil. Tak doufejme, že výsledek bude stát za to. 

Pierre Morel v posledních letech natočil například také akční thrillery Peppermint: Anděl pomsty (2018) a Al Kameen (2021). Scénář zpracoval Jacob Lentz, pro něhož je snímek celovečerním debutem.

Dále se ve filmu objeví herci jako Alice Eve, Christian Slater, Marton Csokas a Molly McCann.

V amerických kinech se snímek objeví již zítra, tedy 27. 10. 2023, původně to mělo být už o několik týdnů dřív. O české premiéře však zatím bohužel informace nemáme.