Francouzský režisér Pierre Morel, kterému vděčíme za akční pecky jako Okrsek 13 (2004) a 96 hodin (2008), nám letos na podzim nadělí svůj další film. A nepřekvapivě půjde opět o akčňák, tentokrát však notně okořeněný komedií. Těšit se můžeme na snímek Freelance, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Nezávislá novinářka Claire Wellington (Alison Brie) cestuje do Paldonie, fiktivní země v Jižní Americe, které vládne nemilosrdný diktátor Venegas (Juan Pablo Raba). Cesta do takovéto země je však pro bezbrannou novinářku náležitě nebezpečná, proto bude potřebovat někoho, kdo na ni dá pozor. A tím někým se stane Mason Pettis (John Cena), bývalý příslušník speciálních sil, jemuž se však zprvu zpátky do akce moc nechce, ale když se trochu zachrastí penězi, nakonec na to přece jenom kývne. 

Zprvu jde všechno hladce, ale to by to nebyl akčňák s Johnem Cenou, aby se v něm něco nezvrtlo. V zemi totiž začne vojenský převrat, který je evidentně namířený nejenom proti zmíněnému diktátorovi, ale i všem cizincům. Mason, Claire a dokonce i sám Venegas proto budou muset spojit síly a dostat se co nejrychleji do bezpečí. To jim však bude komplikovat nejenom celá řada ozbrojených padouchů, ale i nebezpečné džungle samotné Paldonie.

Z traileru to vypadá, že nás čeká standardní akční komedie s fajn obsazením, která by byla ideální na nějaký ten sobotní večer doma. Každopádně ještě uvidíme, jak se nejnovější režisérův titul bude líbit divákům tentokrát. 

Pierre Morel v posledních letech natočil například také akční thrillery Peppermint: Anděl pomsty (2018) a Al Kameen (2021). Scénář zpracoval Jacob Lentz, pro něhož je snímek celovečerním debutem.

Dále se ve filmu objeví herci jako Alice Eve, Christian Slater, Marton Csokas a Molly McCann.

Snímek se v amerických kinech objeví 6. 10. 2023, u nás by to mohlo být tradičně o den dříve.