A je to konečně tady! Po půl roce tady máme zase obrovskou událost na poli české žánrové literatury. Nejoblíbenější český spisovatel fantasy a sci-fi, František Kotleta (Underground, Bratrstvo krve), včera odpoledne na svém facebookovém profilu oznámil novou knihu, které se již brzy dočkáme. Tentokrát však nebyl na všechno sám.

Přečtěte si také: Třetí díl série Poslední velkoměsto ve fázi tisku

Nová kniha ponese název Legie: Operace Thümmel a bude se jednat o několikadílnou space operu. A jak již bylo řečeno, na psaní nebyl Kotleta sám, protože si na práci přizval taktéž oblíbenou autorku Kristýnu Sněgoňovou, kterou můžete znát z titulů jako Město v oblacích nebo Zřídla. Vypadá to tedy, že nás čeká skvělé čtení od suprové dvojice.

Kromě oznámení jsme se dočkali jak samotné obálky, která vypadá celkem dobře, tak i oficiální anotace, takže již víme, co nás v prvním díle série Legie vlastně čeká: „Vesmír je kruté místo. Právo na život má pouze ten, kdo si jej uhájí v boji. Taková jsou pravidla tam venku. Lidé to zjistili v den, kdy na jejich planetu zaútočila invazní flotila neznámé civilizace. Krátká, ale tvrdá válka srazila lidstvo na kolena a udělala z něj otroky mimozemských dobyvatelů. Otroky, kteří si zaslouží život, jenom pokud budou svým majitelům věrní a užiteční. Ale dokud stojí poslední voják odporu, je tady vždycky naděje. Minimálně na pořádnou pomstu. A možná i něco víc.“

Sci-fi román Legie: Operace Thümmel by se měl k fanouškům dostat již 22. října/októbera tohoto roku. Podle vydavatelství bychom se měli dočkat pořádné temné space opery plné akce i zábavy, jak je u Kotlety zvykem. My osobně bychom si přáli pokračování série o Tomášovi Koskovi, nicméně nepohrdneme ani naprosto novou značkou.