Už za několik dní bude na službě Max premiérovat vtipně vyhlížející série jménem Franšíza, která nám dokáže, že natáčení superhrdinských filmů fakt není žádná legrace. Na světě nyní máme plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na členy štábu nemilovaného franšízového filmu, který bojuje o své místo v krutém a neukázněném kinematografickém vesmíru. Série si tak posvítí na tajný chaos, který probíhá uvnitř nefunkčního pekla výroby filmů o superhrdinech. Lidé se pořád hádají na placu, producenti neustále otravují a režisér už skoro ani neví, kde mu hlava stojí.

Mohla by se z toho vylíhnout fajn parodie na dnešní superhrdinské filmy, však jedním z tvůrců je i oscarový Sam Mendes (1917). Teď už jen musíme doufat, že to kvalitou bude na úrovni nedoceněné komedie Život v oblouznění (1995), nikoliv na úrovni pár let starého kousku V bublině (2022). 

Kromě Mendese jsou dalšími showrunnery i Jon Brown (Boj o moc) a Armando Iannucci (Ztratili jsme Stalina), kteří se podíleli na scénáři spolu s Keithem Akushiem (Avenue 5). Mendes se postaral o režii veškerých epizod.

V sérii se objeví herci jako Aya Cash, Billy Magnussen, Lolly Adefope, Himesh Patel, Jessica Hynes, Daniel Brühl, Ruaridh Mollica, Isaac Powell, Darren Goldstein a Sandra Huggett.

Na službě Max od 6. 10. 2024.