Na začátku letošního roku oznámilo nakladatelství Argo vydání nejambicióznější komiksové adaptace antiutopického románu 1984 od vyhlášeného spisovatele George Orwella. Tato komiksová předělávka od francouzského umělce Xaviera Costeho mohla vyjít již před třemi měsíci. To se však nestalo a Argo přispěchalo s vysvětlením.

Přečtěte si také: Nejlepší komiksová adaptace románu 1984 již letos v Česku

Během včerejšího dne se na facebookovém profilu Argomiks – komiksy nakladatelství Argo objevil zajímavý obrázek s vysvětlením, proč komiks 1984 ještě nespatřil světlo světa na českém knižním trhu. Argo se totiž pustilo do velmi šíleného projektu, jehož uskutečnění je velmi náročné.

Kromě normálního vydání grafického románu 1984, které bude klasicky obsahovat komiks svázaný v pevných deskách, připravuje Argo i velmi limitovanou edici obsahující papírovou rozkládačku města, kde se příběh 1984 odehrává. Fanoušci se tedy mohou těšit na 3D modely budov na poslední dvoustraně výtisku.

Abychom pravdu řekli, z našeho pohledu se tento nápad jeví trochu jako přehnaná zbytečnost, jež ani nevypadá tak moc dobře. Věříme však, že se v České republice najde dostatek zájemců, které tento projekt určitě zaujme.

Limitovaná edice s rozkládačkou bude omezená na přibližných 200 kusů. Cena zatím nebyla oznámena, ale už teď je jisté, že toto limitované vydání vyjde skrze exkluzivní edici Bibliofilie, ze které můžete znát například sérii Píseň ledu a ohně s luxusní koženou vazbou. Kniha už je ve fázi tisku, takže samotné spuštění prodeje už je za dveřmi.