Na konci zimy nám studio Lionsgate nadělilo oficiální trailer na solidně vyhlížející akční jízdu jménem Sisu, která svým stylem připomíná kombinaci Johna Wicka a Hanebných panchartů. V té době jsme ale ještě nevěděli, zda si budou moct snímek vychutnat také filmoví nadšenci v našich končinách. Nyní už je to ale oficiální. Na Sisu skutečně budete moct zajít do kina. A to přesně za tři týdny, tedy 27. 4. 2023. A pokud chcete ještě trochu nalákat, výše se můžete podívat na krátký klip, který nedávno Lionsgate vydalo.

Jak už nějakou dobu víme, příběh nás zavede do severního Finska roku 1944, kde na sklonku druhé světové války žije v místní divočině osamělým a poklidným životem stárnoucí prospektor jménem Aatami Korpi (Jorma Tommila). Ten jednoho dne narazí na zlatou žílu, díky které má šanci stát se pořádným pracháčem. Vydává se tak na 563 mil dlouhou cestu do banky, ale vzhledem k tomu, že ještě stále zuří válka, žádná klidná výprava to nebude. 

Náš hrdina tak následně narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků, které vede krutý a nemilosrdný obersturmführer SS jménem Bruno Helldorf (Aksel Hennie). A ti ho samozřejmě budou chtít o zlato připravit. To však bude hrubá chyba, protože Aatami rozhodně není žádným křehoučkým a nebohým prospektorem, který by při pohledu na bouchačku zbaběle zalezl někam do díry.

Jedná se totiž o bývalého elitního vojáka, který ztělesňuje „sisu“, tedy zářnou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit ohromné přesile. Tudíž je to ten poslední člověk, kterého by Hitlerovi nohsledi chtěli rozčílit. Přesně to se jim ale podaří. A Aatami tak rozpoutá krvavý masakr, během kterého budou kusy nácků létat na všechny strany. Protože na jeho zlato mu nikdo sahat nebude! 

O scénář a režii se postaral finský filmař Jalmari Helander, který je zodpovědný za akčňáky jako Rare Exports (2010) a Sejmi prezidenta (2014).

Dále se ve snímku představí herci jako Jack Doolan, Mimosa Willamo, Onni Tommila, Arttu Kapulainen, Tatu Sinisalo a Vincent Willestrand. Níže se ještě můžete podívat na několik měsíců starý oficiální trailer.