Už za měsíc vstoupí do kin další superhrdinský DC snímek jménem Blue Beetle, který se nedávno pochlubil finálním oficiálním trailerem. Ten má dokonce přes tři minuty, přičemž nám toho z hlavního děje ukáže opravdu hodně. Až si člověk říká, zda to spíš není škoda.

Možná ale oním důvodem je obava Warnerů z toho, že snímek si v kinech povede bídně, tudíž do nové upoutávky natřískali co nejvíce věcí s nadějí, že alespoň některými z nich zaujmou. A když se podíváme na katastrofální tržby Flashe, který je mnohem známějším hrdinou, tak se jim vlastně moc nedivíme. Velkou výhodou Blue Beetla je ale fakt, že i kdyby jeho box office nebyl kdovíjak úžasný, po uvedení filmu se po něm neslehne zem. James Gunn už v minulosti potvrdil, že broučí superhrdina bude ve svém příběhu pokračovat v chystaném DCU, které Gunn připravuje společně s Peterem Safranem. 

Nejnovější trailer sice vypadá jako služná zábava pro celou rodinu, ale v porovnání s jinými superhrdinskými snímky vyhlíží i tak strašně… všedně. Komické situace, ve které hrdina ještě neumí ovládat své nové schopnosti, jsou ohranou písničkou, záporáci vypadají nudně a zbytek postav nezajímavě. Vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby z Blue Beetla byl další malér, z něhož by pak Warneři tloukli hlavou o zeď, ale je samozřejmě možné, že nás čeká příjemné překvapení.

Hlavním protagonistou se každopádně stává Jaime Reyes (Xolo Maridueña), který se pro zbytek své rodiny pokouší hledat práci. Jednoho dne se ale vrátí domů s krabičkou od burgeru, kterou mu předá jeho známá Jenny Kor (Bruna Marquezine). Obsah krabičky následně odhalí podivného modrého skaraba, který se přichytí na Jaimeho páteř. Díky tomu získá podivuhodné mimozemské brnění, jež mu propůjčuje nesmírnou rychlost a sílu.

Režii si vzal na starost portorický filmař Angel Manuel Soto, který například v roce 2020 natočil drama Charm City Kings. Scénář zas zpracoval Gareth Dunnet Alcocer, který pracoval na akčňáku Přes hranici z roku 2019.

Dále se nám představí Belissa Escodobo jako Jaimeho sestra Miagrosa Reyes, George Lopez jako strýc Rudy a Raoul Max Trujillo jako vedlejší záporák Carapax the Indestructible Man.

Zcela původně se měl Blue Beetle objevit pouze na HBO Max, ale v roce 2021 studio Warner Bros. nakonec rozhodlo, že se podívá i do kin. Uvidíme, zda toho nakonec nebude litovat.

Oficiální premiéra u nás je stanovená na 17. 8. 2023.