Už jen pár týdnů nás dělí od premiéry velice hezky vyhlížejícího animáku jménem Rozzum v divočině, který bude dalším díle studia DreamWorks. Universal se nyní pochlubil finálním oficiálním trailerem, který si můžete pustit výše.

Jak už dlouho víme, příběh bude vyprávět o robotovi Rozzum (Lupita Nyong'o), který ztroskotá na lidmi neobydleném ostrově. Zde se bude muset nejenom přizpůsobit drsnému prostředí, ale také se sblížit s místními zvířecími obyvateli, kteří na něho budou zprvu pohlížet s nedůvěrou. Není divu, však se také jedná o podivuhodného kovového tvora, kterého nikdo z nich nikdy neviděl. Nejenže se ale nakonec se zvířaty spřátelí, ale zároveň se stane i adoptivním rodičem osiřelého housátka. Jak nám ale poslední třetina traileru ukáže, pro milého návštěvníka si přijdou jeho robotí kolegové. A ti už tak přátelští nebudou.

Animák bude adaptací bestselleru Robot v divočině (The Wild Robot), který napsal Peter Brown. Minimálně po vizuální stránce to vypadá opravdu moc pěkně. Vůbec bychom se nedivili, kdyby to film dotáhl až na Oscary. 

Scénář a režii si vzal pod palec Chris Sanders, který spolu s Deanem DeBloisem natočil slavné tituly jako Lilo & Stitch (2002) a Jak vycvičit draka (2010).

Dále v animáku uslyšíme hlasy herců jako Pedro Pascal, Stephanie Hsu, Mark Hamill, Catherine O'Hara, Bill Nighy, Ving Rhames, Matt Berry a Kit Connor.

V kinech od 26. 9. 2024.