Filmové dobrodružství nejslavnějšího kníratého instalatéra herní historie, kterému propůjčil hlas Chris Pratt, k nám dorazí už za pouhých několik týdnů. V rámci toho jsme se proto dočkali finálního traileru, který se s velkolepou akcí rozhodně nedrží zpátky. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už od minulého roku víme, snímek Super Mario Bros. ve filmu se zaměří na starého dobrého Maria, který nebude zachraňovat pouze jeden svět, ale rovnou celou řadu světů. Jeho věčný arcinepřítel Bowser (Jack Black) se chystá napadnout Houbové království, jehož roztomilí obyvatelé se proti jeho síle mohou jen těžko bránit. Aby ale mohl Mario onu zlotřilou želvu zastavit, bude muset najít další spojence. A jedním takovým se stane odvážná princezna Peach (Anya Taylor-Joy), která je odhodlaná Houbové království ochránit za každou cenu. 

Mario má však ještě jeden dobrý důvod, proč se Bowserovi postavit. Slavný videoherní padouch totiž vězní Mariova bratra a věrného parťáka Luigiho (Charlie Day), který se na začátku nejnovějšího traileru nachází v hodně nezáviděníhodné situaci. Upoutávka nám taktéž ukáže nové sekvence s Donkey Kongem (Seth Rogen), se kterým si náš instalatérský hrdina dává závod. Je snad možné, že se následně stane dalším spojencem v boji proti Bowserovi?

Ať už to bude jakkoliv, závěr traileru ukáže epickou jízdu po duhové dráze , na níž Mario dokáže, že veškeré své protivníky, kteří se mu bláhově postaví, nemusí zneškodnit jen pouhopouhým skokem na jejich hlavy. Podle jednoho z posledních trailerů se také zdá, že se Mario a jeho spojenci vydají na velkolepou cestu napříč nejrůznějšími galaxiemi, aby mohli mocichtivého Bowsera zastavit. Opět se také dočkáme několika mrkaček na gameplay z různých Mario her, které především ocení znalci celé videoherní značky. 

Ve filmu se nám dále představí Fred Armisen jako Cranky Kong, Kevin Michael Richardson jako Kamek, Sebastian Maniscalco jako Spike a Keegan-Michael Key jako Toad.

O režii filmu se postarali Aaron Horvath a Michael Jelenic, kteří jsou oba zodpovědní za vznik animovaného seriálu Mladí Titáni do toho! z roku 2013. Scénář zas zpracoval Matt Fogel, jeden z tvůrců snímku Mimoni 2: Padouch přichází.

Oficiální premiéra u nás je stanovená na 6. 4. 2023.