Filmař Wes Ball, jehož snímek Království Planeta opic už velice brzy vstoupí do kin, se v Hollywoodu proslavil především jako režisér trilogie Labyrint. Ta se skládá z titulů Útěk (2014), Zkoušky ohněm (2015) a Vražedná léčba (2018), přičemž se jedná o adaptace slavných románů od Jamese Dashnera.

První díl vypráví o skupině mladíků s amnézií, kteří se ocitnou v hlubinách tajemného a nebezpečného bludiště. Následně tak vytváří komunitu, která se zde snaží přežít a zároveň také neúnavně hledá cestu ven, což se ukáže být nesmírně náročným úkolem.

Všechny tři snímky měly každopádně slušné tržby, dohromady celosvětově utržily skoro 1 miliardu dolarů. Pokud jste se ale domnívali, že je filmová série definitivně u konce, tak je to omyl. Server The Hollywood Reporter hlásí, že další Labyrint je oficiálně v přípravě od společnosti 20th Century Studios. 

O samotném příběhu zatím nevíme zhola nic. Podle všeho se ale nebude jednat o žádné přímé pokračování trilogie, stejně tak bychom neměli počítat ani s remakem.

Podle serveru má jít o jakýsi následnický film, který by se měl svým obsahem a stylem co nejvíce podobat prvnímu dílu z roku 2014. Znamená to tedy nový labyrint a nová skupinka hrdinů, která uvízne v jeho hlubinách? Necháme se překvapit. Zatím se každopádně nezdá, že by mělo jít o adaptaci další z Dashnerových knih.

O scénář by se měl podle všeho postarat Jack Paglen, jehož scenáristickým debutem byla sci-fi Transcendence (2014), podílel se také na vytváření příběhu pro Vetřelce: Covenant (2017).

Zda se ale režie opět chopí výše zmíněný Wes Ball, je zatím ve hvězdách, jednoznačně se ale vrátí jako jeden z producentů.