Videoherní série The Sims, legendární simulátor života, ve kterém jste možná i vy zazdívali své simíky, když jste se jich chtěli zbavit, dostane celovečerní film. To už ostatně víme několik let, ale zdá se, že teprve nyní se věci dávají pořádně do pohybu.

Výrobu filmu potvrdil server The Hollywood Reporter, který zároveň uvedl, kdo bude na chystaném projektu pracovat. Jedno z nejznámějších jmen bude bezpochyby patřit Margot Robbie, hvězdě z loňské komedie Barbie, která je zároveň i producentkou. Její firma LuckyChap Entertainment například pomohla vdechnout život titulům jako Já, Tonya (2017), Nadějná mladá žena (2020) a Saltburn (2023).

Jako jedna z producentek tak bude dohlížet i na výrobu chystané filmové adaptace The Sims. Zda si ale ve filmu také zahraje, zatím není známo. 

Projekt už má na palubě také svou režisérku a scenáristku. Tou se má stát Kate Herron, která natočila všechny epizody první řady MCU seriálu Loki (2021), taktéž zrežírovala několik dílů z první sezóny Sexuální výchovy (2019). Spolu s ní bude na scénáři pracovat ještě filmařka Briony Redman, která má za sebou zatím pouze jen krátkometrážní tvorbu.

The Sims nemají žádnou přímo stanovenou dějovou linii, jedná se o budovatelskou a sociální videohru, v níž hráči ovládají jednotlivé postavičky, které provázejí celým jejich životem. Zatím tedy těžko říct, o čem přesně vlastně chystaný snímek bude.

Třeba ale tvůrci oživí slavnou rodinu Gothových, případně budeme sledovat milostná dobrodružství Dona Lotharia, pro něhož jsou postelové radovánky učiněným smyslem života. A nebo tvůrci seberou odvahu a vytvoří filmovou adaptaci v žánru hororu v podobném stylu, jako to udělal CollegeHumor ve videu níže. To se holt necháme překvapit. 

Spolu s Robbie budou od LuckyChap Entertainment na výrobu filmu dohlížet i producenti Tom Ackerly, Josey McNamara a Sophia Kerr. Na výrobě se taktéž podílí videoherní gigant Electronic Arts.

Zatím není známo, kdy přesně se filmu dočkáme, ale snad se nějakých dalších zajímavých informací dočkáme ještě letos.