Možná i vy si pamatujete, jak vaše spolužačky ze základky nebo ze střední nemohly přestat mluvit o snímku Ďábel nosí Pradu (2006), úspěšném filmovém titulu z prostředí módního průmyslu, v němž si zahrály hvězdy jako Meryl Streep, Anne Hathaway a Emily Blunt.

Film, jenž natočil David Frankel podle stejnojmenného románu z roku 2003 od Lauren Weisberger, vyprávěl o Andy Sachs (Hathaway), absolventce práv, která se stane asistentkou šéfredaktorky módního magazínu. Tou je chladná a zákeřná Miranda Priestly (Streep), před níž se všichni klepou strachy, výjimkou není ani asistentka Emily Chalton (Blunt), která nedávno povýšila.

Snímek z rozpočtu kolem 41 milionů utržil přes 326 mega, čímž se stal pro studio 20th Century Fox jednoznačným úspěchem. A nyní to vypadá, že se v budoucnu dočkáme i druhého dílu. 

Server Puck hlásí, že druhý díl by měl být v brzkých fázích vývoje, nicméně na scénáři se již začalo pracovat. O ten by se měla opět postarat Aline Brosh McKenna, která sepsala i jedničku. Dále napsala například komedie jako 27 šatů (2008), Hezké vstávání (2010) a Koupili jsme ZOO (2011).

Do druhého dílu by se podle všeho měly vrátit Meryl Streep i Emily Blunt, které si tak zopakují své výše zmíněné role. Definitivně potvrzené to ale stále ještě nemáme. K návratu je měla přesvědčit producentka Wendy Finerman. Zatím ale není známo, zda se vrátí i Anne Hathaway jakožto Andy Sachs. V minulosti ale herečka uvedla, že by se návratu nebránila, tak holt uvidíme.

Co se příběhu týče, Mirandu Priestly bychom měli vidět na konci její kariéry poté, co začne čelit úpadku trhu s tištěnými médii. Aby se zachránila, bude muset začít soupeřit se svou bývalou asistentkou Emily, z níž je nyní vysoce postavená výkonná ředitelka. 

Zatím není známo, kdo snímek zrežíruje, klidně by to ale mohl znovu být David Frankel, jehož posledními filmy byly Collateral Beauty: Druhá šance (2016) a Jerry a Marge: Tajemství loterie (2022).