Katherine Waterston a Vanessa Kirby jako oběti zakázané romance v úchvatném dobovém melodramatu norské filmařky Mony Fastvold s názvem The World to Come, které se po vlně uznání na loňském ročníku filmového festivalu v Benátkách konečně dostane k širšímu publiku. Americká produkční společnost Bleecker Street Films nedávno vypustila do světa oficiální trailer.

Příběh snímku se odehrává v polovině 19. století někde na východním pobřeží Spojených států, kde sleduje čtveřici postav, která bojuje nejen s přírodními živly, ale také s trýznivou izolací. Největší boj svádí dvě ženy, farmářova manželka Abigail (Waterston) a její nová sousedka Tallie (Kirby). Postupně mezi nimi totiž vzniká mocná a neodolatelná přitažlivost.

Přečtěte si také: Sam Neill jako chovatel ceněné pokrevní linie ovcí v komediálním dramatu Rams

Zatímco truchlící Abigail inklinuje k potřebám jejího mlčenlivého muže Dyera (Casey Affleck), Tallie čelí nesnesitelné žárlivosti a kontrole majetnického manžela Finneyho (Christopher Abbott). Obě ženy jsou však osvíceny a osvobozeny intenzivním poutem, které představuje únik od tíživé reality a vyplňuje prázdnotu v jejich životech, o níž dříve neměly ani ponětí.

Lesbický milostný příběh, který vychází ze stejnojmenné knižní předlohy Jima Sheparda, bude mít na americké scéně premiéru v rámci filmovém festivalu Sundance, jenž se uskuteční 2. února 2021. Poté bude uveden ve vybraných kinech, a to přesně 12. února 2021. Kdy se ale snímek objeví také v našich končinách, v současnosti bohužel není známo.