Pokud patříte mezi vášnivé čtenáře Fantastické Epochy, v tom případně byste si určitě neměli nechat ujít akci, která proběhne už příští týden o víkendu. Tehdy totiž v pražském kině Kavalírka proběhne talkshow s hvězdami zmíněného nakladatelství, kterou povede Libo-Wan Kenobi z Nerdopolis.

Návštěvníci se tak mohou těšit na na nositelky meče a dvě Lady řádu fantastiky Michaelu Merglovou, která stojí za knihami jako Píseň oceli, Píseň severu a Píseň války, a Kristýnu Sněgoňovou, jež zas napsala tituly jako Krev pro Rusalku, Město v oblacích a Svět v bouři. K nim se připojí ještě Petr Brožovský (taktéž známý jako Pedro a Švéd), právník, který se věnuje slam poetry, přičemž nedávno zabrouzdal i do spisovatelských vod. Minulý rok vyšla jeho kniha Tanec papírových draků. 

Samozřejmě se můžete těšit i na nějakou tu autogramiádu a také afterparty, na které se o reprodukovanou hudbu postará sám Libo-Wan. Tudíž si po samotné talkshow můžete s ostatními návštěvníky dát nějaké to pivko, seznámit se a pokecat s novými lidmi a taktéž si pořádně zatrsat na tanečním placu. Nakladatelství Epocha bude taktéž pořádat dvě soutěže o zajímavé ceny. První z nich bude o nejpovedenější kostým večera, tudíž se nějak pořádně nerdovsky vohákněte. Kdo ví, možná ona slíbená cena přistane k nohám právě vám! Druhá soutěž zatím zůstává tajemstvím, pořadatelé ale slíbili, že ji odhalí až na místě, přičemž bude určená jen pro ty největší odvážlivce. Níže se můžete podívat na orientační harmonogram celého večera.

  • 19:30 – 21:30 – Talkshow (včetně plánované přestávky)
  • 21:30 – 22:00 – Autogramiáda a foto s autory
  • 22:00 - Začátek afterparty (pivo, tanec, kostýmy, soutěže)
  • 23:00 – Soutěž o ceny pro vybrané odvážlivce
  • 24:00 – Vyhlášení nej kostýmů 

A kdy přesně tedy akce vypukne? Již příští sobotu, tedy 28. 1. 2023, v 19:30 v kině Kavalírka. Mezi mediální partnery akce patří jak časopis Pevnost, tak i Nerdfix. A když už je o nás řeč, tak je nutné také říct, že na akci se vydají také Killer a Šebron, aby o ní natočili reportáž. Takže pokud se s našimi giga chady chcete setkat osobně, nadcházející talkshow je pro to skvělá příležitost!

Vstupenky si můžete zakoupit skrze webové stránky Kino Kavalírka.

Jdete do toho? 

Malá ochutnávka toho, co můžete čekat, se nachází v naši reportáži ze slovenského Comics Salonu 2021, kde jsme udělali krátký rozhovor s Kristýnou Sněgoňovou od 4. minuty.