Ještě před několika měsíci se mnozí fanoušci radovali, že otěží filmového DC se ujal režisér James Gunn a producent Peter Safran. Oba dva noví šéfové tak s požehnáním společnosti Warner Bros. Discovery začali rekonstruovat celý známý komiksový svět, aby mu mohli nadělit novou zlatou éru ve světě filmu. Ovšem to se neobešlo bez určitých kontroverzních kroků.

V první řadě se zdá, že třetí Wonder Woman se nakonec nedočkáme, stejně tak to vypadá, že Jason Momoa si Aquamana v nadcházejícím filmu Aquaman and the Lost Kingdom zahraje naposledy, poté mu totiž možná přistane k nohám role antihrdiny Loba.

To vše ale ještě fanoušci přijali s poněkud chladnou hlavou, mnozí ale vykulili oči poté, co vyšlo najevo, že Henry Cavill se do role Supermana nakonec nevrátí. A to i přestože měl krátké cameo v nedávném Black Adamovi. Místo toho se dočkáme Supermana nového, který má být podle Jamese Gunna mladší. S onou smutnou zprávou se podělil i Cavill na svém Instagramu, kde zároveň Gunnovi a Safranovi popřál hodně štěstí. 

Mnohým fanouškům se to ale vůbec nelíbí, nejenom že se například na Twitteru ohání hashatagem #FireJamesGunn, ale také založili online petice, které požadují jeho vyhazov z pozice šéfa DC Films. Jedna z nich tak například nasbírala téměř 5 tisíc podpisů. Ovšem jelikož byl James Gunn na sociálních sítích vždy velice aktivní, rozhodl se, že na onu fanouškovskou zášť zareaguje. V jednom ze svým nedávných příspěvků na Twitteru tak napsal následující:

,,Jedna z věcí, kterou jsme si s Peterem uvědomovali, když jsme nastoupili do funkce šéfů DC Studios, byla ta, že zde bude určitá online menšina, která by mohla být, inu, řekněme povykující a nemilá.“

Gunn následně pokračoval v tom, proč si za svými nedávnými rozhodnutími stojí.

,,Naše volby pro DCU jsou založeny na tom, co považujeme za nejlepší pro příběh a nejlepší pro postavy DC, které existují již téměř 85 let. Možná jsou tato rozhodnutí skvělá, možná ne, ale jsou učiněna s upřímnou vášní, integritou a ohledem na příběh. Když jsme nastupovali do funkce, byli jsme si vědomi toho, že nastane období nepokojů, že někdy budeme muset činit obtížná a ne tak zřejmá rozhodnutí, zvláště v důsledku roztříštěné povahy toho, co před námi stálo. Ve srovnání s naší prací umělců a správců při vytváření široké a úžasné budoucnosti pro DC, to však pro nás ničím nebylo.“

Nedávný odchod Cavilla z role Supermana vyvolal u fanoušků zmatek, protože ještě v polovině podzimu to vypadalo, že jeho návrat byl stoprocentní. Údajně také vyšlo najevo, že z nadcházejícího filmu o Flashovi, kterého se dočkáme příští rok na jaře, bude vystřižena scéna, v níž má mít Superman cameo.

Necháme se každopádně překvapit, jakým směrem Gunn a Safran DC Films povedou. A budeme doufat, že se jim takové riskantní kroky ve výsledku vyplatí. Na scénáři o novém supermanovském filmu pracuje i Gunn, ale o režii by se měl postarat někdo jiný. Údajně je docela možné, že snímek nakonec natočí Ben Affleck, ale to ještě není potvrzené.