Nedávno jsme se dočkali zcela prvního plnohodnotného traileru na seriál Wednesday, který bude vyprávět o stejnojmenné člence slavné Addamsovy rodiny. S příchodem upoutávky a několika nových fotek si tak fanoušci mohli i lépe prohlédnout zbytek celé „depresivní“ rodinky. Ovšem mnozí se tvářili poměrně dost kysele při pohledu na taťku Gomeze Addamse, kterého v nadcházejícím seriálu ztvární Luis Guzmán. Ze všech členů rodiny se tak největší kritiky dočkal právě on.

Nicméně na jeho obranu vyrazili znalci původních ilustrací z první půlky 20. století od kreslíře Charlese Addamse, kteří se herce zastávají především prohlašováním, že mnozí jeho kritici jsou příliš ovlivnění oběma filmy od Barryho Sonnenfelda z 90. let. V těch Gomeze Addamse ztvárnil Raul Julia, přičemž dodnes je mezi diváky asi jeho nejznámějším představitelem.

Ale zatímco původní Gomez z výše zmíněných ilustrací byl opravdu vyobrazován jako malý, podsaditý a poměrně dost neatraktivní chlapík, Juliův Gomez byl naopak štíhlý, hbitý a působil jako elegantní fešák. Podobně na tom byl i charismatický John Astin, který zas Gomeze ztvárnil v seriálové adaptaci z 60. let. Tweety zastánců Gomeze z Wednesady si tak můžete prohlédnout níže.

Nutno také dodat, že Gomezovu podobu z původních ilustrací převzaly i nedávné dva animované filmy z let 2019 a 2021, kde hlavě rodiny propůjčil hlas Oscar Issac.

Co se týče samotného připravovaného seriálu, Wednesday (Jenna Ortega) se v něm po vyloučení z další školy podívá do akademie jménem Nevermore, kde se oba její rodiče poprvé setkali a zamilovali se do sebe. Na akademii tak v sobě mladá Wednesday začne objevovat mocné nadpřirozené schopnosti, které budou rázem vystaveny zkoušce. Jakási zlá a monstrózní síla totiž začne v místním městečku vraždit lidi. A možná jedině Wednesday bude schopná ji zastavit. Bude ale vůbec chtít? Taktéž bude muset sama rozlousknout podivnou záhadu, do které se před 25 lety zapletli oba její rodiče. V seriálu se dočkáme i Christiny Ricci, dřívější představitelky Wednesday, která se má objevit v zatím neznámé roli.

Na tvorbě seriálu se z velké části podílel i Tim Burton, ovšem hlavními tvůrci se stali Alfred Gough a Miles Millar. Dále se v seriálu představí Catherine Zeta-Jones jako Morticia a Isaac Ordonez jako Pugsley, mladší bratr Wednesday.

Seriálu se dočkáme během letošního podzimu.