Nový hraný seriál ze světa postapokalyptické videoherní série Fallout je po všech směrech hit a aktuálně kraluje streamovací službě Amazon Prime Video. Proto nejspíš nikoho nepřekvapí, že Amazon týden po premiéře přispěchal s potvrzením druhé řady. O ní se spekulovalo už krátce před uvedením původních osmi epizod Falloutu, a to na základě daňových úlev pro tvůrce v souvislosti s natáčením v Kalifornii. Dnes po půlnoci ale došlo na zcela oficiální oznámení.

Oznámení bohužel nedoprovází žádné bližší detaily, takže na podrobnosti o tom, kdy se druhé řady dočkáme, si budeme muset ještě počkat. Dostali jsme pouze nový plakát, jehož prostřednictvím autoři potvrzují, že bude pokračovat příběh všech hlavních postav. Je na něm totiž k vidění Lucy (Ella Purnell), Maximus (Aaron Moten), ghúl (Walton Goggins) i psí společník CX-404. Na sociálních sítích pak na sebe nenechala moc dlouho čekat ani letmá vyjádření společnosti Kilter Films a vývojářského studia Bethesda Game Studios, takže i tvůrčí a produkční sestava očividně zůstane zachována.

A teď je čas na trochu spoilerů, takže pokud jste ještě první řadu neviděli, čtěte dál na vlastní nebezpečí. V pozadí plakátu lze spatřit také ruiny města Los Angeles, závěr poslední epizody první sezóny ale naznačuje, že se ve druhé řadě podíváme do New Vegas, dějiště kultovní hry Fallout: New Vegas. Do města, jež bývalo dlouho téměř nedotčené dopadem bomb v roce 2077, se chce zřejmě uklidit Luciyn otec Hank (Kyle MacLachlan), a to v návaznosti na velká odhalení o společnosti Vault-Tec a o účelu Vaultu 31 v dosavadním průběhu seriálu.

V nedávném rozhovoru pro server The Wrap navíc tvůrci seriálu, mezi něž patří režisér a výkonný producent Jonathan Nolan nebo showrunneři Graham Wagner a Geneve Robertson-Dworet, potvrdili, že některé ikonické prvky známé z her ze série Fallout si nechali až na další řady. I s ohledem na lebku v závěrečné scéně první sezóny je tedy takřka jisté, že až se seriálový Fallout vrátí, dorazí třeba ikonický mutant známý jako párač (Deathclaw).