Tak ten poplach zase vypněte. Nedávno vyšlo najevo, že k chystanému remaku slavného animáku Lilo a Stitch se připojí herečka Jolene Purdy, která si má zahrát postavu jménem paní Kekoa. Původně se zdálo, že ve snímku nahradí postavu Cobry Bubblese, tvrďáckého sociálního pracovníka, který má vazby na CIA. Ale zdá se, že k ničemu takovému nakonec nedojde.

Cobra se v hraném snímku skutečně objeví. A na palubě už dokonce máme i jeho představitele. Postavu ztvární Courtney B. Vance, na Zlatý glób nominovaný herec, který se objevil ve snímcích jako Hon na ponorku (1990), Ve stínu gangu (1992), Nebezpečné myšlenky (1995) a Terminator Genisys (2015). Fanoušci se proto nakonec nemusí bát, že by jejich oblíbená postava z původního animáku byla nahrazena nějakým ženským ekvivalentem se zcela jiným jménem. 

Otázkou nyní je, jakou roli bude tím pádem paní Kekoa ve filmu hrát. Že by se jednalo o nějakou parťačku Cobry? Nebo s ní mají filmaři zcela jiné plány? To se holt necháme překvapit. Dále se nám ve snímku představí Maia Kealoha jako Lilo, pro níž bude snímek hereckým debutem, Sydney Elizebeth Agudong jako její starší sestra Nani, u které zas měli někteří uživatelé na sociálních sítích problém kvůli její až příliš světlé barvě pleti, a Kahiau Machado jako surfař David Kawena. Dále jsou také k projektu upsáni Zach Galifianakis a Billy Magnussen.

Snímek by se tak měl opět zaměřit na malou Lilo, která jednoho dne narazí na malého modrého emzáka Stitche, po němž usilovně pátrá mocné mimozemské společenství. 

O režii filmu se postará Dean Fleicher-Camp, jenž nám v roce 2021 nadělil velice milou podívanou jménem Marcel the Shell with Shoes On o malé mušličce, které čeká jedno velké dobrodružství. Na základě úspěchu filmu mu následně Disney nabídl otěže režie chystaného remaku.

Scénář si zas vzal na starost Chris Kekaniokelani Bright, pro něhož bude snímek psaveckým debutem. Snímek bude premiérovat na Disney+, stále však zatím nevíme, kdy přesně k tomu dojde.