Už za necelý měsíc nám služba Apple TV+ nadělí hvězdně obsazenou komedii Raymond & Ray, ve které se v hlavních rolích představí Ewan McGregor a Ethan Hawke. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na Raymonda (McGregor) a Raye (Hawke), dva bratry ve středních letech, kterým nedávno zemřel otec. Žádná velká ztráta to pro ně ale není, protože jejich táta byl příšerným chlapíkem, se kterým si ani jeden z bratrů nebyli blízcí. Skoro by se vlastně dalo říct, že si oba jeho synové oddechli, když konečně zemřel. Raymond a Ray ale netuší, že jejich tatíček s nimi ještě stále neskončil. Jeho posledním přáním totiž je, aby mu oba dva společně vykopali hrob. 

Oba dva bráchové se tak nakonec rozhodnou otcovo přání naplnit, žádnou velkou radost z toho ale rozhodně nemají. Během vybírání nejlevnější rakve a přípravami na pohřeb se tak oba hrdinové vyrovnávají s tím, jací muži se z nich stali právě kvůli vlivu jejich táty. Samozřejmě se tak následně setkají nejenom s dalšími členy celé rodiny, ale i s otcovou bývalou milenkou, která s sebou vzala svého malého syna, tudíž jejich nevlastního bratra.

Snímek se tak mimo jiné bude zabývat otázkou, jak se člověk dokáže zbavit smutku a bolesti. Pro oba bratry je ale jedna věc jistá: Aby mohli toho starouše konečně dostat z hlavy, jedna velká díra v zemi k tomu stačit nebude. 

O scénář a režii se postaral kolumbijský filmař Rodrigo García, který v roce 2000 vyhrál na filmovém festivale v Cannes Cenu nadace pro kinematografii “Groupama Gan“ za snímek Co vlastně ženy chtějí? Jedním z producentů je taktéž slavný a vynikající mexický režisér Alfonso Cuarón.

Dále se ve snímku představí herci jako Sophie Okonedo, Vondie Curtis-Hall, Maribel Verdú, Todd Louiso, Tom Bower, Gina Jun, Chris Silcox a Angie Campbell.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 21. 10. 2022.