„Existuje rozdíl mezi tím, co si myslíme, že chceme, a tím, co opravdu chceme,“ zaznívá v oficiálním traileru na druhou sezónu dramatického seriálu Euforie (v originále Euphoria) z dílny Sama Levinsona, kterým HBO definitivně ukončilo dlouhé čekání na pokračování. Od premiéry první série, která získala cenu Emmy a stala se jedním z nejúspěšnějších projektů této streamovací platformy, uplynulo více než dva roky. Strhující příběh o dospívání skupiny středoškoláků poprvé spatřil světlo světa 4. srpna 2019, nyní fanoušci konečně mohou začít odpočítávat poslední dny do uvedení nových dílů.

Příběh druhé řady začíná přesně tam, kde naposledy skončil – uprostřed propletených životů v americkém městečku East Highland, kde musí sedmnáctiletá Rue (Zendaya) najít ztracenou naději v lepší život, a zároveň vyvážit tlaky lásky, ztráty a závislosti. Když se poprvé setkala s Jules (Hunter Schafer), extravagantní, a přitom tajemnou novou dívkou, do níž se záhy zamilovala, byla čerstvě po rehabilitaci v protidrogovém ústavu. Láska se zpočátku zdála být lékem na všechna neviditelná traumata ve světě drog, sexu a sociálních sítí. Vše se ale změnilo poté, co jí Jules prozradila, že chová city k někomu jinému.

Po neúspěšném pokusu o útěk z rodného města se Rue znovu nechává unášet na vlnách drogové závislosti, a to před zraky své matky a malé sestry. Není však jediná, kdo se propadl do existenciální krize. Společně s ní se totiž na plátno vrací i další oblíbené postavy a jejich osobité problémy. Tvůrci navíc přislíbili, že rozhodně neplánují ubrat z nahoty, sexu či předností ikonické vizuální stránky, která by měla i tentokrát dokonale reflektovat scény, jímž vévodí násilí a depresivní momenty. Drogy se budou brát, prodávat, kupovat a některé postavy se podle ukázky zapletou i do potyčky s policií. Podaří se mladým dospělým najít vytouženou cestu do bezpečí?

Na tuto otázku odpoví osmidílná druhá řada Euforie přesně v neděli 9. ledna 2022, kdy se na kartě HBO GO a HBO Max objeví první epizoda. Další díly budou na streamovacích klientech dostupné každou neděli ve 21:00 evropského času. Vedle dvojice hlavních protagonistek se v dramatických situacích opět objeví také Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Barbie Ferreira nebo Maude Apatow