Fanoušci seriálového Zaklínače prožívali od roku 2019 opravdu těžké časy. Po uvedení první řady, díky které se zaklínačské universum stalo jednou z vlajkových lodí Netflixu, provázelo rozsáhlé práce na pokračování hned několik závažných problémů. V souvislosti s pandemií COVID-19 opakovaně došlo k odkladům natáčení a koncem loňského roku se dokonce zranil Henry Cavill, protagonista Geralta z Rivie. Přestože od premiéry dlouho očekávaného pokračování uplynulo teprve několik dnů, tvůrci už stihli prozradit, že hrubý scénář třetí série je dokončen, a že tentokrát přidají na rychlosti, aby se další část příběhu dostala do aktivní produkce již začátkem příštího roku.

O třetí řadě Zaklínače se začalo spekulovat před mnoha měsíci, oficiálně však byla oznámena až letos v září na Twitteru. Nedávno o ní pro server TechRadar promluvila scénáristka Lauren Schmidt Hissrichová a prozradila, že základní verze scénáře je beze zbytku dokončena. „Tohle je náš poslední týden ve spisovatelské místnosti, jsme téměř u konce se scénáristickou fází,“ řekla na začátku prosince. „Jsem opravdu nadšená z toho, jakým směrem se nová řada ubírá, poněvadž je založena na mojí oblíbené knize, kterou je Čas opovržení,“ dodala.

Z jejích slov je tedy jasné, že chystaný řetězec událostí tentokrát cílí na prvky druhého románu ze ságy Andreje Sapkowského, tedy na rostoucí napětí mezi Severním královstvím a Nilfgaardem, kdy se obě mocnosti připravují na totální válku. Ciri by podle dostupných informací měla být zapsána do Arethusy, aby mohla studovat magii. Brzy se ale dostane do kontaktu s některými z nejmocnějších čarodějek na kontinentu a společně s Geraltem se nevědomky stane součástí vysoké politické hry, která může zabít nejen je, ale také všechny, kdo jsou jim blízcí. 

„Mám pocit, že první a druhá sezóna připravila hřiště pro všechno velké, co se má stát,“ komentuje příběh Hissrichová. Přestože pilotní verze scénáře stojí v cílové rovince, tvůrčí proces ve skutečnosti teprve začíná. Nyní je zapotřebí dát dohromady tým režisérů, který se musí dostat do všech kreativních procesů nezbytných před samotnou produkcí. Zaklínač je obrovský a nákladný projekt, takže natočení a postprodukce třetí řady zabere několik dlouhých měsíců. Stále ale existuje šance, že tvůrci dodrží původní plán a fanoušci se tak dočkají nové osmičky dílů do Vánoc 2022.