Po dlouhatánském čekání se studio Warner Bros. Discovery konečně rozhodlo udělat fanouškům radost a nadělilo jim první plnohodnotný trailer na druhou část filmové Duny. Podívat se na něj můžete výše.

Do dalšího filmu se tak vrací Timothée Chalamet jako Paul Atreides, syn zesnulého vévody Leta Atreida (Oscar Isaac), který nyní přebývá v úkrytu mezi domorodými fremenskými kmeny planety Arrakis. Rod Harkonennů, který v minulém díle zasadil našim hrdinům tvrdou ránu, však ještě neřekl své poslední slovo. Trailer nám každopádně ukáže Paulovy interakce s fremenkou Chani (Zendaya), která by měla ve druhé části dostat mnohem více prostoru.

Nová upoutávka nám však ukáže také nové tváře. Jedna z nich bude patřit sympatické Florence Pugh, která ve snímku ztvární princeznu Irulan Corrino. Dále se objeví jak holohlavý Austin Butler v roli smrtícího Feyda-Rautha Harkonnena, tak i Léa Seydoux jako mazaná Lady Margot. 

Upoutávka taktéž láká na zásadní sekvenci, ve které se Paul pokusí osedlat obrovského písečného červa planety. A jak se zdá, Paul tím všem přihlížejícím fremenům, včetně jejich vůdci Stilgarovi (Javier Bardem), řádně vytře zrak. Epický nádech, kterým celý trailer vyzařuje, tak přislibuje řádně velkolepou podívanou, která se snad bude moci hrdě postavit vedle vynikající první část. A jelikož se režie opět chopil Denis Villeneuve, tak jsme plní optimismu!

Dále se do druhé části vrátí Rebecca Ferguson jako Paulova matka Jessica Atreides, Stellan Skarsgård jako záporák Baron Vladimir Harkonnen, Dave Bautista jako Vladimirův synovec Glossu Rabban Harkonnen a Josh Brolin jako zbrojmistr Gurney Halleck. 

Dále se ve druhé části objeví i Charlotte Rampling jako Gaius Helen Mohiam, Ctihodná matka organizace Bene Gesserit, Stephen McKinley Henderson jako Thufir Hawat a Christopher Walken jako císař Shaddam Corrin IV., vládce celého vesmírného impéria.

Villeneuve opět pracoval na scénáři, který zpracovával spolu s Jonem Spaihtsem. Vrátil se i kameraman Greig Fraser, který za první díl minulý rok vyhrál Oscara.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 11. 2023.