Co si budeme povídat, Millie Bobby Brown je zkrátka a dobře zářící hvězdičkou Netflixu. To samé si evidentně myslí i Scott Stuber, který pro streamovací službu vede filmovou sekci. A právě on v nedávném rozhovoru pro Collider uvedl, že hvězda ze Stranger Things (2016) a nadcházející fantasy Damsel se opět chopí role Sherlockovy sestry Enoly Holmesové v připravovaném třetím díle úspěšné filmové značky. Scénář je podle Stubera už ve výrobě, zatím ale ještě není známo, o čem přesně další pokračování bude.

Druhý díl z minulého roku každopádně nechal otevřená vrátka pro další dobrodružství, z Enoly je nyní samostatná vyšetřovatelka, na kterou může v Londýně čekat vyložená záplava různých případů. Jelikož se scénář teprve píše, poměrně pochybujeme, že nám o třetím díle něco prozradí momentálně běžící netflixovská akce Geeked Week. 

První díl z roku 2020 byl na streamovací službě ve sledovanosti vyloženě masivním úspěchem, přičemž ani samotné recenze nebyly nejhorší. Podobě se dařilo i následnému druhému dílu, který se dlouhou dobu po uvedení držel v žebříčku nejsledovanějších titulů na Netflixu na prvním místě.

Otázkou je, zda výrobu trojky nějakým způsobem nevlivní momentální trable v Hollywoodu, jmenovitě stávka herců, ale s tím by si tvůrci asi nemuseli dělat starosti. V první řadě je od první klapky ještě daleko, odhadem třeba tak rok, do té doby by se snad už stávkující SAG-AFTRA měla s producenty dohodnout na lepších pracovních podmínkách. Navíc obsazení obou dvou dílů Enoly Holmesové se převážně skládalo z britských herců, kteří by měli spadat pod organizaci Equity, ta se však ke stávce nepřidala, tudíž její členové mohou i nyní natáčet. Třetím dílu by tudíž nemělo nic stát v cestě. 

Otázkou nyní je, kdo všechno se pro třetí díl vlastně vrátí, ale vůbec by nás nepřekvapilo, kdybychom opět viděli třeba Louise Partridge jako Tewkesburyho nebo Henryho Cavilla jako Sherlocka Holmese. Stejně tak se necháme překvapit, jestli se k režii zase upíše Harry Bradbeer.

Zda na scénáři opět pracuje Jack Thorne, je zatím ve hvězdách. Další informace nám Netflix pravděpodobně nadělí příští rok.