Po začátku příštího roku měla do kin dorazit další marvelovská podívaná od studia Sony, která má nést název El Muerto. Vyprávět bude o stejnojmenném antihrdinovi a wrestlerovi, který v původních komiksech změřil síly se Spider-Manem. Oficiální premiéra byla stanovena na 12. 1. 2024, ale to už nyní neplatí. Vyšlo totiž najevo, že Sony snímek z lednového kalendáře vyškrtl, přesněji je u něho místo data premiéry nyní napsáno: ,,Bude určeno.“

Samozřejmě to ještě nutně neznamená, že celý projekt půjde do koše, podle všeho bychom měli počítat s pouhým odkladem. Ten mělo podle všeho zapříčinit koncertní turné hlavního představitele Bad Bunnyho (pravým jménem Benito Antonio Martínez Ocasio), který se především proslavil jako rapper. Pokud jste na snímek dočista zapomněli, tak se vám vůbec nedivíme. I přestože Sonymu se nesmírně daří se Spider-Manem, spin-offy o jeho protivnících (Venom, Morbius), zatím nebyly kdovíjakou peckou. Třeba nás ale El Muerto příjemně překvapí. Až tedy samozřejmě vyjde.

V původních komiksech je El Muerto, případně také Juan-Carlos Estrada Sanchez, zápasník, jehož maska a superschopnosti se dědí z generace na generaci. Aby se takovým zápasníkem mohli stát, museli noví zápasníci prokázat, že jsou hodni porazit El Dorada.

Věci ale nepůjdou úplně podle plánu, za což zaplatí životem Juanův vlastní otec. Následně tak bude mít 10 let na to, aby dokázal, že je hoden svého prvorozenství a získal právo říkat si El Muerto. Ona cesta za sebepoznáním ho nakonec postaví proti Spider-Manovi. Jak ale antihrdinu představí nadcházející snímek, je zatím ve hvězdách.

Jeho představitel Bad Bunny se minulý rok objevil v zábavném akčňáku Bullet Train, kde si zahrál zabijáka s přezdívkou Vlk. 

O režii filmu se má postarat Jonás Cuarón, syn slavného mexického filmaře Alfonsa Cuaróna. Pro Jonáse to bude vůbec první vysokorozpočtový snímek, tudíž uvidíme, zda po otcovi zdědil talent. Mladý Cuarón už například zrežíroval thriller Desierto (2015), taktéž svému otci pomáhal se scénářem na jeho slavném filmu Gravitace (2013).

Scénář si vzal na starost Gareth Dunnet-Alcocer, který zároveň napsal nadcházející DC film Blue Beetle. Nyní si budeme muset počkat na to, až Sony oznámí nové datum premiéry.