Minulý rok studio Sony na akci CinemaCon oznámilo, že fanouškům nadělí svou novou marvelovku, která se zaměří na dalšího Spider-Manova komiksového protivníka. Tím se měl stát antihrdina a wrestler El Muerto, jehož měl ztvárnit slavný rapper Bad Bunny (Bullet Train).

Snímku jsme se původně měli dočkat již 12. 1. 2024, nicméně před necelými třemi měsíci, tedy už v době, kdy probíhala stávka scenáristů, byl najednou film ze Sonyho kalendáře premiér odstraněn. Tehdy to však vypadalo, že snímek měl být „pouze“ odložen na neurčito, protože výše zmíněný rapper měl velké koncertní turné, ovšem nyní se zdá, že situace je patrně mnohem vážnější.

Bad Bunny nedávno poskytl rozhovor serveru Vanity Fair, kde dostal otázku, jak to s El Muertem vlastně vypadá. Po údajně dlouhé a trapné chvilce ticha rapper pouze řekl: ,,Nevím, co bych měl říct.“ Posléze dodal, že se jedná o citlivou záležitost. 

Poté se dala do řeči rapperova publicistka Sujeylee Solá, která následně prohlásila: ,,Je očividné, že je ze hry.“ Takže ano, zdá se, že Sony snímek neodložil, nakonec ho možná skutečně hodil do koše. Uvedl to dokonce i známý a důvěryhodný insider pod nickem MyTimeToShineHello, podle kterého je El Muerto ,,oficiálně mrtvý“.

Nicméně server Entertainment Weekly naopak tvrdí, že na projektu i nadále pracuje režisér Jonás Cuarón, syn slavného mexického filmaře Alfonsa Cuaróna. Tudíž kdo ví, kde vlastně vězí pravda. Možná je celý projekt ještě stále naživu, akorát v titulní roli uvidíme někoho jiného. Nejideálnější by samozřejmě bylo, kdyby se k celé situaci vyjádřilo studio Sony, ale to zatím mlčí. Na definitivní odpověď si holt budeme muset počkat. 

V původních komiksech je El Muerto, případně také Juan-Carlos Estrada Sanchez, zápasník, jehož maska a superschopnosti se dědí z generace na generaci. Aby se takovým zápasníkem mohli stát, museli noví zápasníci prokázat, že jsou hodni porazit El Dorada.

Věci ale nepůjdou úplně podle plánu, za což zaplatí životem Juanův vlastní otec. Následně tak bude mít 10 let na to, aby dokázal, že je hoden svého prvorozenství a získal právo říkat si El Muerto. Ona cesta za sebepoznáním ho nakonec postaví proti Spider-Manovi.