Anime katalog Netflixu není tak rozsáhlý, jako třeba u Crunchyrollu, ale přesto se snaží licencovat, nebo v tomto případě i financovat, zajímavé anime kousky. A Eden je rozhodně z těch zajímavějších, tedy alespoň na papíře. Kolem tohoto čtyřdílného sci-fi anime se sešlo tolik zajímavých jmen, že vám tento kousek nesmí uniknout. Anime jsme si měli užít již tento podzim, ale bylo odsunuto na květen/máj 2021.

„Nadcházející sci-fi fantasy seriál Eden se odehrává tisíce let v budoucnosti, kde ve městě zvaném Eden 3 žijí pouze roboti, jejichž bývalí páni zmizeli už dávno. Při rutinním úkolu dva farmářští roboti omylem probudí malou holčičku ze stáze a museli zpochybnit vše, čemu celý čas věřili - to, že lidé jsou jen zakázaný starověký mýtus. Společně oba roboti tajně vychovávají dítě v bezpečném útočišti mimo Eden,“ říká o miniseriálu Netflix.

Na režisérskou stoličku usedne Yasuhiro Irie, který má na svědomí Alien Nine nebo jedno z nejlépe hodnocených anime Fullmetal Alchemist: Bratrství. O animaci se postarají studia Qubic Pictures a CGCG.

Přestože je to jejich první větší projekt, podle traileru mohu usuzovat, že to nemusí dopadnout úplně špatně. Kimiko Ueno (Space☆Dandy, Pingu in the City) napíše scénář. Toshihiro Kawamoto, který pracoval na kultovním Cowboy Bebop či Noragami a Christophe Ferreira, který vytvářel klíčovou animaci pro Bleach nebo Lupin III se postarají o design konceptů a postav. Clover Xie (The Bat Man of Shanghai) se zase postará o kresbu pozadí. Hudbu složí Kevin Penkin, který rozezněl jedno z nejzajímavějších hororových anime posledních let Made in Abyss.

Pokud vám tato jména nic neříkají, tak nesmutněte. Věřím, že úplně každý, ať už je to jeho první nebo tisící anime, si dokáže užít příběh o dospívání, hledání vlastní identity, životního cíle nebo přemýšlení o tom, co to vlastně znamená být člověkem.