Připravte se na pořádnou dávku nostalgie, protože Netflix konečně vydal oficiální trailer na snímek Beverly Hills Cop: Axel Foley, který bude dalším dílem slavné filmové série Policajt v Beverly Hills. Eddie Murphy si tak opět zopakuje roli poldy Axela Foleyho, na kterého čeká další řádně divoké vyšetřování. Na upoutávku se můžete podívat výše.

V této zbrusu nové kapitole ale bude muset Axel čelit hrozbě, která bude náležitě osobní. Do nebezpečí se totiž dostane jeho dcera Jane (Taylour Paige). Axel proto bude muset opět spojit síly se starými kumpány, jmenovitě s Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton). Společně se tak vydají na řádně divokou jízdu, ve které o akci a humor nebude nouze. 

Trailer samozřejmě doprovází i slavný hudební motiv, který k celé sérii zcela neodmyslitelně patří. Podle tvůrců bychom se každopádně měli těšit na dobrodružství, které ocení jak fanoušci předešlých dílů, tak i ti, pro něž bude snímek prvním seznámením s Axelem.

První díl z roku 1984 de facto nakopl Murphyho hereckou kariéru do nebes, stejně tak je považován za jednu z nejzásadnějších akčních komedií všech dob. V letech 1987 a 1994 pak vycházejí další dva díly.

Čtvrtý díl měl původně vyjít o něco dříve, ale následně se dostal do vývojového pekla. Až v roce 2019 bylo odhaleno, že práva na čtyřku převzal od Paramountu Netflix, který následně filmu vdechl život. Teď už jen musíme doufat, že onen návrat bude opravdu stát za to. 

O režii se postaral Mark Molloy, pro něhož bude film celovečerním debutem. Na scénáři se podíleli Josh Appelbaum, Will Beall, André Nemec a Daniel Petrie Jr., který napsal i zmíněnou jedničku.

Dále se můžeme těšit na herce jako Joseph Gordon-Levitt, Kevin Bacon, Paul Reiser, Bronson Pinchot, James Preston Rogers a Damien Diaz.

Snímek se na Netflixu objeví v létě roku 2024.