V kinech i nadále válí nový film o galantním Kocourovi v botách, který nese podtitul Poslední přání. A nejenže se jedná o komerční hit, ale také se na něj nabalují samé pochvalné reakce. Mnozí dokonce prohlásili, že se jedná o nejlepší snímek z onoho známého animovaného univerza od dob vydání Shreka 2, kterého jsme se dočkali v roce 2004. V rámci toho se nabízí jasná otázka. Dočkáme se Shreka 5?

Inu, to je zatím stále ve hvězdách, ovšem Eddie Murphy, představitel věčně užvaněného Oslíka, se v nedávném rozhovoru nechal slyšet, že by se do dalšího pokračování velice rád vrátil. A kdyby mu ona nabídka o návratu do role přistála k nohám, neváhal by ji přijmout, protože Oslíka zbožňuje. Jaké jsou ale vyhlídky na to, že Shrek 5 nakonec skutečně vznikne? 

Inu, v zásadě jsou poměrně nadějné. Snímek Kocour v botách: Poslední přání, které se zaměřuje na galantní kocouřisko v podání Antonia Banderase, už celosvětově vydělal přes 334 milionů dolarů, což z něho dělá jeden z nejúspěšnějších animáků minulého roku. Nebylo by proto divu, kdyby se studio DreamWorks rozhodlo v populárním animovaném světě zeleného zlobra ještě nějaký ten čas zůstat.

Pro pátého Shreka by se samozřejmě musela opět shromáždit základní herecká parta, což už by také nemusel být moc problém. Murphy a Shrekův představitel Mike Myers jsou ve svých kariérách i nadále aktivní, přičemž herečka princezny Fiony, tedy Cameron Diaz, minulý rok v létě potvrdila, že se hodlá vrátit ze svého dlouholetého hereckého důchodu, v rámci kterého jsme ji mohli ve světě filmu naposledy vidět v roce 2014. Starý tým by tudíž mohl opět spojit síly pro další velkolepé dobrodružství, pro které už každopádně máme na palubě starého dobrého Oslíka.  

A kdyby náhodou Shrek 5 nevznikl, pořád je zde možnost, že Oslík se dočká svého vlastního filmového spin-offu. Sám Murphy ostatně řekl, že Oslíka považuje za vtipnější postavu než Kocoura v botách. Nutno také dodat, že studia DreamWorks a Universal pátý díl Shreka spolčenými silami připravovaly, přičemž se původně předpokládalo, že se ho dočkáme už v roce 2019.

Antonio Banderas však v rozhovoru z konce minulého roku prohlásil, že Shreka 5 bychom se někdy dočkat mohli, podle herce to je jenom otázka času. Tak uvidíme, co s sebou přinese budoucnost.