Není žádnou novinkou, že Disney se momentálně nenachází v nejlepších časech. Podařilo se mu sice v posledních měsících zúžit ztráty ze streamování o několik stovek milionů, ale za první letošní čtvrtletí ztratil na Disney+ kolem 4 milionů předplatitelů.

Marvel navíc také momentálně úplně nekvete. Jistě, nedávno vydaným Strážcům Galaxie 3 se sice v kinech daří, stejně tak se těší i příznivým recenzím, ale jeden úspěšný film reputaci společnosti nezachrání. Tím se dostáváme k marvelovským seriálům, kterých bychom se měli na službě ještě letos dočkat.

Řeč bude o druhé řadě Lokiho a nové sérii jménem Echo, která bude spin-offem Hawkeye (2021). Nedávno bylo totiž konečně zveřejněno, kdy přesně se obě seriálové podívané na Disney+ objeví. První epizoda druhé řady Lokiho bude premiérovat 6. 10. 2023, což zároveň znamená, že Marvel se vrací k pátečním premiérám. Dohromady by měla mít druhá sezóna opět šest epizod. U seriálu Echo je ale jedna věc poměrně dost zajímavá. 

V první řadě se zdá, že Echo se na příští rok odsouvat nebude, skutečně se ho dočkáme ještě letos, přesněji 29. 11. 2023. Ovšem pozor, na nějaké týdenní přestávky můžeme zapomenout. Onoho dne totiž na Disney+ vyjdou úplně všechny epizody naráz, což bude pro marvelovský seriál novinkou.

Přesný důvod však není známý. Je ale možné, že Marvel zkrátka a jednoduše chce mít seriál rychle z krku, aby se mohl věnovat „nadějnějším“ projektům. Taktéž je ale možné, že Marvel chtěl prostě jen dostát svému slibu a nadělit fanouškům kompletní sérii ještě letos, zcela původně jsme se totiž měli seriálu dočkat už někdy během letošního léta.

Možná v tom hrála roli i samotná délka, protože seriál by měl údajně obsahovat jen pět epizod. Podle všeho jich mohlo být šest, ale nezbyly na to peníze, což mohly zapříčinit i následné přetáčky. Ať už je pravda jakákoliv, jsme každopádně zvědaví na to, zda chystaný MCU seriál s touto strategií u diváků zaboduje. 

Echo se každopádně zaměří na hrdinku Mayu Lopez (Alaqua Cox), která ovládá schopnost perfektního kopírování pohybů a bojového stylu svého protivníka, což z ní dělá skutečně úctyhodnou soupeřku. Dočkat bychom se tak měli jak Matta Murdocka alias Daredevila (Charlie Cox), tak i padoucha Wilsona Fiska alias Kingpina (Vincent D'Onofrio).

Showrunnerkou se stala Marion Dayre, která pracovala jako scenáristka na seriálech jako Better Call Saul (2015) a Šantaram (2022). Dále bychom se měli dočkat herců jak Devery Jacobs, Zahn McClarnon, Graham Greene, Tantoo Cardinal, Chaske Spencer a Cody Lightning.