Transformers tu s námi ještě nějaký ten pátek zůstanou. Další várka zuřivé bitvy obrovitánských robotů k nám tak dorazí již na začátku léta. Studio Paramount, které má dnes na akci CinemaCon 2023 panel, se proto pochlubilo dalším oficiálním trailerem na titul Transformers: Probuzení monster, na který se můžete podívat výše.

Jak už dlouho víme, snímek bude pokračováním filmu Bumblebee (2018), ovšem tentokrát se podíváme do roku 1994, což nám v upoutávce potvrdí ještě stále stojící newyorská Dvojčata. Na začátku nového traileru však tentokrát překvapivě nemá žádný dramatický monolog Optimus Prime (Peter Cullen), nýbrž gorilí Optimus Primal (Ron Perlman), vůdce Maximalů, kteří se na Zemi ukrývali dlouhá léta. Nic ale samozřejmě netrvá věčně. A na naši planetu si už brousí zuby nová strašlivá hrozba, které se budou muset udatní roboti společně postavit. 

A když píšeme „brousí zuby“, tak to vlastně myslíme doslova. Planetu chce totiž pozřít Unicron, strašlivý pán chaosu, který se již k Zemi nezadržitelně blíží. A Primal moc dobře ví, že pokud s ním Optimus a jeho parta nespojí síly, všechny je čeká záhuba. Podle upoutávky to ale vypadá, že šéf Autobotů bude zprvu krapet zdrženlivý, protože se domnívá, že se nejedná o jejich válku.

Na scénu ale pak ještě nastoupí hroziví Predaconi, se kterými Autoboti a Maximalové svedou bitvy epických rozměrů. Alespoň tak to podle konce upoutávky vypadá. Do celé této šlamastiky se také zaplete mladík jménem Noah (Anthony Ramos), který se ve filmu spřátelí s Autobotem jménem Mirage (Pete Davidson).

Stále by také mělo platit, že pokud snímek zaznamená v kinech úspěch, mohlo by se jednat o začátek zcela nové trilogie. Jak říkáme, Transformeři se nikam nechystají. 

O režii se tentokrát postaral Steven Caple Jr., který je například zodpovědný za sportovní snímek Creed 2 (2018). Na scénáři pracovali Joby Harold, Josh Peters, Darnell Metayer a James Vanderbilt.

Dále se můžeme těšit na herce jako Dominique Fishback, Domenic Di Rosa a Lauren Vélez.

Oficiální premiéra je stanovená na 8. 6. 2023.