Nedávno jsme se dozvěděli, že natáčení páté a finálové řady populárního seriálu Stranger Things (2016) by mělo odstartovat krátce po novém roce. A nyní to vypadá, že produkce nabere na palubu velice schopnou posilu.

Známý insider Jeff Sneider odhalil, že dvě epizody z páté řady by mohl natočit Frank Darabont, legendární filmový režisér a scenárista, kterému svět vděčí za tituly jako Vykoupení z věznice Shawshank (1994) a Zelená míle (1999).

Darabont má ovšem zkušenosti i s hororovým žánrem, jakožto scenárista se podílel na psaní filmů jako Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987), Sliz (1988) a Moucha II (1989). A samozřejmě nesmíme zapomenout na snímek Mlha (2007), filmovou adaptaci knihy Stephena Kinga, která je zároveň dodnes posledním filmem, jenž Darabont natočil. 

Pokud by se Darabont ke Stranger Things skutečně připojil, zanechal by za sebou další stopu v seriálovém světě. Byl to právě on, kdo stál u zrodu veleúspěšného seriálu Živí mrtví (2010), kterou vedl během její první řady. Ovšem úplně posledním seriálovým titulem, na kterém pracoval jako režisér, bylo Mob City (2013), u něhož zároveň působil jako showrunner.

Darabont by se tak za kamery vrátil po více než 10 letech. Tak doufejme, že se ony informace od Sneidera potvrdí. Zbylé epizody finálové řady Stranger Things mají natočit bratři Dufferrovi, kteří jsou zároveň showrunneři celého seriálu. 

Jednu dobu to vypadalo, že by se k seriálu mohl připojit také režisér Dan Trachtenberg, který nám minulý rok nadělil povedený snímek Predátor: Kořist. Zdá se ale, že plánovaná produkce mu zasahovala do jiných projektů, které má v kalendáři, tudíž zřejmě žádné epizody nenatočí.

Pátá řada se měla začít natáčet letos, ale vše zkomplikovaly stávky scenáristů a herců. Oficiální datum premiéry zatím neznáme.