Australani zkrátka zabíjejí upíry po svém. Přesvědčí vás o tom i nadcházející komediální horor Firebite, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. Seriál pochází z produkce stanice AMC, která již má se zápolením s nemrtvými své dlouholeté zkušenosti. Však se stačí podívat na jejich nejúspěšnější seriál The Walking Dead. Firebite se každopádně zaměří na dva schopné australské lovce – Tysona (Rob Collins) a Shaniku (Shantae Barnes-Cowan). Oba dva jsou výbornými zabijáky upírů, kterých je v jižní části Austrálie opravdu přehršle. Tentokrát si však budou muset vzít do úst opravdu pořádně velké sousto. Připravují se totiž na bitvu s poslední velkou upíří kolonií, která přebývá v místní poušti. 

Firebite mimo jiné slibuje, že prozkoumá dosud neprobádané části upírského žánru, což je od nízkorozpočtového seriálu poměrně odvážné. Tvůrci si údajně brali velkou inspiraci nejen ze známé hororové řezničiny Blade, jehož remaku se brzy dočkáme i v MCU, ale i z Rodriguezova Od soumraku do úsvitu. A z traileru je ona inspirace občas opravdu evidentní, obzvlášť s ohledem na přítomnost humoru a zdeformovaných obličejů krvežíznivých upírů. 

Osmidílný seriál si vzal na starost australský režisér a kameraman Warwick Thornton, který pro upírskou podívanou napsal i scénář. S režií mu pomáhali další australští rodáci, jmenovitě Tony Krawitz a Brendan Fletcher, který v roce 2010 debutoval s oceňovaným dramatem Návrat ztraceného otce. Firebite však není prvním seriálem, který si Thornton vzal na starost. V roce 2018 se taktéž podílel na vzniku mysteriózní krimošky, která nesla název Mystery Road: The Series. Je taktéž tvůrcem romantického dramatu Samson a Dalila, za kterou na festivalu v Cannes vyhrál cenu Zlaté kamery. Premiéry jeho upírské novinky se dočkáme již 16. 12. 2021.