Dvoudílný animovaný snímek Batman: The Long Halloween je již nyní dostupný v kompletní verzi na streamovací službě Amazon Prime. Toto animované ztvárnění legendární komiksové série od neméně legendární dvojice Jeph Loeb/Tim Sale láká nové fanoušky i dalším klipem, který ukazuje kraťoučkou část právě druhého dílu.

Na videu můžeme vidět město Gotham, které se opět propadlo do chaosu. Na koni skrze svůj plyn strachu projíždí Scarecrow a milovníci Nolanovy trilogie se jistě z těchto obrazů dovtípí, odkud si bral slavný filmový producent inspiraci pro film Batman začíná

Na párty chaosu však strašák nedorazí sám. V klipu mu sekunduje dvojice Poison Ivy a Mad Hatter. Proč tomu tak je? To vám určitě neprozradíme, ale místo toho vám radši doporučíme podívat se na dvoudílný animák sami, protože tak jako většina DC animované produkce, tak i toto zpracování klasického příběhu Netopýřího muže stojí za pozornost. Což se bohužel nedá říci o velké části live-action adaptací, ale to je spíše povzdech nad Warner Bros. a jejich filmovou politikou.

Před pár týdny byl zveřejněn ještě jeden podobný klip, kde jsme mohli vidět mladého Bruce Waynea, jak se dostal do rozhovoru s mladým a ideály nezkaženým mužem jménem Carmine Falcone. Rozhovor je velmi zajímavý, ale nejzajímavější věcí je ta, že se zde objeví i mince, která má dvě hlavy. Tudíž ta, kterou proslavil záporák s přezdívkou Two-Face. Tato slavná mince má velmi zajímavou historii a film nám ji trochu poodhalí.

Bruce Wayne a Carmine Falcone v ukázce z filmu The Long Halloween part 2

Právě okolo hlavního návladního Harveyho Denta a jeho přerod na zločince Two-Face je jedním z hlavních pilířů celého filmu. V tom se vydává Dent společně s komisařem Gordonem a Batmanem po stopách vraha, který vraždí pouze ve svátky a říká si Holiday Killer.

Roli Batmana hlasem podpořil Jensen Ackles a mezi další hvězdy patří určitě Troy Baker (Joker) nebo předčasně zesnulá Naya Rivera, která v jedné ze svých posledních rolích propůjčila hlas Selině Kyle aka Catwoman.