Black Panther: Wakanda nechť žije dorazí do kin již jedenáctého listopadu. Sequel oscarového snímku Black Panther provází od počátku spousta problémů. Včetně tragického skonu hlavního herce Chadwicka Bosemana, který podlehl rakovině. Kevin Feige se v rozhovoru pro Empire nechal slyšet, že bylo velmi brzy na to, aby byl hlavní hrdina přeobsazen.

Proto přišli s nápadem vystavět příběh právě na srdceryvné ztrátě. Ztráta T’Chally bude jedním z hlavních bodů druhého dílu Black Pantera, což jasně naznačují i vydané trailery. V podobném duchu se vyjádřil i režisér filmu Ryan Coogler, který hledal cesty, jak do příběhu začlenit odkaz Chadwicka Bosemana. Jak se to tvůrcům povedlo, uvidíme již velmi brzy.

Rozhovor pro Empire však přinesl i další novinku. Tedy jedná se spíše o potvrzení teorií. Ve filmu se totiž objeví jeden z prvních hrdinů Marvel Universa – Namor: The Submariner, kterého si zahraje Tenoch Huerta. Internetem pak kolovaly žhavé diskuze, co je vlastně Namor zač. Nyní už víme, že Namor je jedním z prvních mutantů, kteří se v MCU objeví.

Mutantní odnož Marvelu dlouhá léta patřila pod 20th Century Fox, ale nyní už i tito populární hrdinové patří pod filmovou divizi Marvelu a na produkci se to začíná projevovat. Zatím jsme měli možnost vidět Patricka Stewarta jako Profesora X v pokračování Doctora Strange. Mezi mutanty patří i Kamala Khan, která si pro sebe uzmula seriál Ms. Marvel. Novým přírůstkem do mutantní rodiny pak bude právě Namor a Wolverine, který byl oznámen pro třetího Deadpoola.

Namor, který je popisován jako první mutantí hrdina ve světě Marvelu, se ve filmu objeví jako záporák. Nebo tak to alespoň naznačil Coogler, který ho označil jako „antagonistu snů“. Co to však znamená, zatím nevíme. Druhý díl Black Panthera bude také nejdelším filmem čtvrté MCU fáze. Film bude trvat dvě hodiny a čtyřicet jedna minut. A to je opravdu solidní porce. Na výsledek si počkáme do půlky listopadu.