Netradiční 3D anime Beastars s antropomorfními zvířaty si odbylo svoji premiéru v minulém roce. Zrežíroval jej Shinichi Matsumi (Land of the Lustrous) a scénář napsal Nanami Higuchi (Little Witch Academia). O animaci se postaralo studio Orange, které má na svědomí například vizuálně nezaměnitelné Land of the Lustrous nebo třeba sci-fi Dimension W.

Anime je adaptací mangy autorky Paru Itagaki pro Weekly Shōnen Champion. Manga začala vycházet v roce 2016 a poslední číslo vyšlo 8. října tohoto roku. Vzhledem k popularitě první série to vypadá, že bychom se časem mohli dočkat kompletní adaptace.

Netflix nás ukázkou láká na druhou sérii. Jak jsme říkali v naší recenzi na první sérii, jedná se o velmi temný dospělý seriál, ze školního prostředí. Používá zvířata a neshody mezi býložravci a masožravci jako analogii ke skutečným problémům ve společnosti. Nebojí se ani takových témat jako je sexualita nebo negativní lidské emoce.

Jako by tohle nestačilo, vypadá to, že v následujících epizodách atmosféra ještě zhoustne. Seriál je spíše drama, ale trailer nás zásobuje také spoustou akce i smrtí postav. Také se zdá, že dostaneme odpovědi na to, co stálo za incidentem, který celý příběh začal.

Na seriál se můžeme těšit již od 5. ledna 2021. Do té doby se můžete podívat na naši recenzi první série, která vám seriál blíže představí.