Seriál o Wednesday, pochmurně se tvářící člence Addamsovy rodiny, kterou ztvárnila Jenna Ortega, se stal na Netflixu obrovitánským hitem. Vůbec se tudíž nešlo divit, že streamovací služba relativně brzy oznámila i druhou řadu. Práce na další sezóně však zbrzdila stávka scenáristů, která začala letos ke konci jara, nicméně jelikož už nám před nějakým časem konečně skončila, tvůrci se mohli opět vrhnout zpátky do práce.

A vypadá to, že už se nám konečně formuje datum startu hlavní části produkce. Server Deadline uvedl, že první klapka by měla padnout v Irsku v druhé polovině dubna/apríla roku 2024. Produkce se už tak patrně nevrátí do Rumunska, ve kterém se první řada natáčela. O tom se každopádně šuškalo ještě před vydáním seriálu na Netflixu, produkce musela kvůli natáčení v Rumunsku čelit řadě logistických problémů, tudíž už tehdy to vypadalo, že druhá řada se přesune jinam. 

Detaily o příběhu se drží v tajnosti, druhá řada by už však podle všeho neměla věnovat tolik pozornosti hrdinčině romantickému životu, přičemž by měla zase o něco více přičichávat k hororu. A my nejsme vůbec proti!

Vrátit by se měli i další členové Addamsovy rodiny, zde se hodí připomenout, že showrunneři Alfred Gough a Miles Millar minulý rok uvedli, že někteří z nich by se mohli dočkat svého vlastního spin-offu. A jak známe Netflix, tak pokud si druhá řada povede se sledovaností opět skvěle, pravděpodobně nebude proti.

Seriál Wednesday během prvního týdne zaznamenala 341,23 milionů přehraných hodin, čímž překrásně trumfl i hit z léta minulého roku, kterým se stala čtvrtá řada Stranger Things. Ta zas měla po prvním týdnu na kontě 335 milionů hodin.

Server Deadline také uvádí, že druhá řada Wednesday je pro Netflix jednou z jeho největších priorit. Kromě Ortegy se ve druhé řady objevili herci jako Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Isaac Ordonez, Fred Armisen, Gwendoline Christie a Christina Ricci.

Polovinu epizod natočil legendární Tim Burton, který s Ortegou momentálně pracuje na pokračování svého slavného filmu Beetlejuice.

Druhá řada zatím stanovené datum premiéry nemá.