Stávka scenáristů nám po několika dlouhých a úmorných měsících nedávno konečně skončila, tudíž mnozí filmoví a seriáloví tvůrci se mohou opět vrhnout zpátky do práce. Platí to i pro Craiga Mazina a Neila Druckmanna, scenáristy a showrunnery seriálové adaptace veleúspěšné Playstation exkluzivity The Last of Us, která dostane druhou řadu. K její výrobě se oba tvůrci mohou nyní naplno vrátit, s čímž pravděpodobně souvisí i oznámení, se kterým přišel Casey Bloys, momentální šéf HBO.

Ten uvedl, že druhá řada The Last of Us se začne natáčet někdy v první polovině roku 2024. Jistě, v Hollywoodu sice ještě stále zuří stávka herců, ale její konec by už podle informací z posledních dnů mohl být taktéž na obzoru. I kdyby se ale začalo natáčet třeba již někdy krátce po začátku nového roku, stejně bychom měli raději počítat s tím, že druhá řada bude na službě Max (HBO Max) premiérovat až v roce 2025. 

Druhá sezóna se každopádně zaměří na další postapokalyptické dobrodružství Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey). Samozřejmě můžeme počítat s tím, že se dočkáme zadaptování událostí z druhého a rozporuplně přijímaného herního dílu z roku 2020, ovšem už nějaký ten pátek víme, že Mazin a Druckmann údajně chystají příběh dvojky rozdělit do vícero sezón.

Co se druhé řady týče, tvůrci už krátce po začátku září/septembra uvedli, že ji mají kompletně zmapovanou, scénář k první epizodě byl navíc dokončen a poslán HBO jen několik hodin před začátkem stávky scenáristů. Zatím není známo, jak jsou na tom pánové se psaním scénáře nyní, ale bezpochyby na něm úpěnlivě pracují. I tak ale Mazin vyjádřil frustraci z toho, že natáčení kvůli stávkám začne později, něž bylo v plánu. 

Doufejme, že ještě do konce roku se dozvíme, kdy přesně vlastně padne první klapka. Díky tomu bychom pak mohli i lépe odhadovat, kdy vlastně druhá řada v roce 2025 dorazí. Příběh by se měl odehrávat 5 let po událostech první řady, přičemž Mazin potvrdil, že nehodlají roli Ellie přeobsadit. V roli tak i nadále zůstane Bella Ramsey.

Představí se nám také zcela nové postavy, včetně i fanoušky rozdělující Abby, která ve druhé hře sehrává jednu z klíčových rolí. Natáčet by se mělo z podstatné části ve Vancouveru.

První sezóna slavila na HBO Max obrovitánský úspěch, nebylo tudíž divu, že ještě před jejím koncem dostal seriál od společnosti zelenou k výrobě druhé řady.