Český autor Jan Podšera, který má za sebou úspěšnou první část historické fikce Ewraker odehrávající se na počátku 10. století, na kterou vybral od fanoušků 55 200 Kč, spustil na Startovači kampaň, ve které vybírá finance na druhou část.

Ewraker je akční historická fikce, která je situovaná do Česka a Polska v letech 920 - 921. Hlavním hrdinou je polanský mladík Bozydar. Kniha se věnuje vraždě sv. Ludmily (babička sv. Václava), kterou podle textu Kristiánova legenda zavraždili Vikingové Tunna a Gommon, jež byli členové vojenské skupiny nejmenovaného českého knížete. Stopa Vikingů v dějinách Česka ho inspirovala natolik, aby napsal Ewraker.

Jak již bylo zmíněno, první kampaň na Startovači se povedla a autor vybral více peněz, než požadoval. Ve druhé kampani Jan Podšera požaduje 90 000 Kč a po 15 dnech trvání kampaně má vybranou polovinu. Peněžní prostředky autor vyžaduje na pokrytí základních nákladů, jako například zaplacení ilustrátorů, překladatelů, korektury a výrobní náklady (tisk, distribuce). Pokud by se překročila hranice 100 000 Kč, autor by po ukončení kampaně vypustil obě části v elektronické verzi zdarma.

Pokud Vás tento projekt zaujal, ale nečetli jste první část, nezoufejte. V rámci odměn za určitě úrovně můžete získat i první část. První úroveň v hodnotě 80 Kč nabízí první nebo druhou část v PDF. Jestliže dáváte přednost pevné vazbě, za 300 Kč můžete mít druhou část, za 350 Kč první část, nebo za 600 Kč obě dvě části naráz. Jestli stále váháte, autor nabízí ukázky jak první, tak druhé části. Naposled bychom zmínili, že pokud kampaň uspěje, autor vydá i třetí díl, protože na něm již pracuje.