Film Dokonalá loupež z roku 2018 byla poměrně zábavná odreagovačka, která si brala mnoho inspirace ze slavné krimošky Nelítostný souboj od Michaela Manna. A jak to tak vypadá, podle Gerarda Butlera, který ztvárnil hlavní roli drsného policajta O´Briena, se pár let starý akční krimi thriller dočká dalšího dílu. V prvním filmu jsme se dočkali souboje mezi elitní policejní jednotkou a profesionálními vykradači bank, přičemž po boku Butlera ještě stanul například 50 Cent, Maurice Compte, Mo McRae a další. 

I přes vlažné přijetí kritiků byl film komerčním úspěchem, tudíž ohlášení začátku produkce dalšího dílu na sebe nenechalo dlouho čekat. Podle Butlera bude druhý díl přímým pokračováním, přičemž tentokrát se hlavní hrdinové vydají do Evropy, aby dopadli jednoho z padouchů, který jim v prvním díle pláchnul. Zatím ještě nevíme, kde přesně se bude děj odehrávat, ale herec sdělil, že produkce se chystá na natáčení v LondýněMarseilles. Taktéž bychom se měli podívat i kamsi do Alp. Zda se však film bude v těchto lokacích skutečně odehrávat, je zatím jen ve hvězdách. Herec tyto informace vyjevil během rozhovoru pro UNILAD

Film se bude nazývat Den of Thieves 2: Pantera, přičemž o scénář a režii se opět postará Christian Gudegast. Vrátí se samozřejmě i Butler jako O´Brien, který bude i jedním z producentů filmu. I přestože na oficiální synopsi si ještě budeme muset počkat, Butler odhalil, že duch filmu se bude od svého předchůdce výrazně lišit.